Annonce
Odense

Harry Potter Festival breder sig ind i Fynsk Erhverv

Ulla Spinty-Mossin inden for porten til Fynsk Erhvervs lokaler. Her skal deltagerne stille deres koste, før de får lov at bevæge sig dybere ind i bygningen. Foto: Michael Bager

Populær festival spreder sig til nye dele af bymidten. Institutionen ser festivalen som en ny mulighed for at brande sig på.

Væggenes sorte paneler nærmer sig 150 år, og tæppet rejser sig blodrødt fra gulvet som ubetrådte børster.

Snesevis af øjne, der kigger tilbage fra væggenes portrætter, indfanger straks den besøgende. Det er alle de mænd, der gennem tiden har beklædt formandsposten hos Fynsk Erhverv på adressen på Albani Torv.

Det er nogle andægtige lokaler, der gemmer sig bag den lidt underspillede facade. Alligevel tog det ikke administrativ koordinator Ulla Spinty-Mossin hos Fynsk Erhverv mange øjeblikke at sige ja, da Harry Potter Festivalens projektleder Søren Dahl Mortensen fra Odense Bibliotekerne spurgte, om ikke huset, der ellers er lukket for offentligheden, havde mod på at få besøg af nogle hundrede Potterfans.

- Vi vil gerne bakke op om festivalen, men vi ser det også som en mulighed for at vise vores hus frem, siger hun.

Normalt er der 50 arrangementer om året blandt medlemstallet på 550, men der er plads til, at huset kan blive kendt af flere erhvervsdrivende, lyder det fra Ulla Spinty-Mossin.

Mange forældre kontakter os på mail for at få lov at være med, men vi laver ingen undtagelser. Det er et arrangement for unge Potterfans.

Søren Dahl Mortensen, bibliotekar og projektleder for Harry Potter Festival

Harry Potter Festival

Finder i år sted fra 19.-21. Oktober 2017.Det er 15. gang, festivalen finder sted.

Det er i år 20 år siden, den første Harry Potter-bog udkom. Det var "Harry Potter og de vises sten".

Festivalen har et budget på 1,4 mio. kroner, og den støttes ud over af Odense Kommune (250.000 kr.) og Odense Bibliotekerne (200.000 kr.) med sponsortilskud fra Fokus Advokater, Cityhuset, Cityforeningen.

Desuden er der en egenbetalingsdel fra deltagerne, som bidrager med 250.000 kr.

Festivalens deltagerantal er på 10.000 børn og unge, som 130 frivillige og 50 betalte rollespillere sørger for kommer rundt i byen.

Se mere på www.harrypotterfestival.dk

Førstesalens foyer kræver ikke maneg ændringer, før kutteklædte Potter-fans føler sig hensat til troldmandsskolen Hogwarts. På trappen står festivalens projektleder Søren Dahl Mortensen og ved siden Ulla Spinty-Mossin. Foto: Michael Bager
Annonce

Huset er et stærkt kort

Søren Dahl Mortensen er festivalkoordinator fra Odense Bibliotekerne og begejstret for, at en af byens gamle institutioner som Fynsk Erhverv ser en fordel i at være med festival for børn og unge.

- Det er et stærkt kort for os at kunne spille, når de er med. Lokalerne er som skabt til Harry Potters univers, man behøver næsten ikke ændre noget, siger han.

Lokalerne falder på et tørt sted for festivalen, der igen i år regner med at skulle rumme 6.000 deltagere fordelt over tre dage. Der er nemlig altid tryk på nogle af posterne undervejs, så nye lokaliteter er velkomne.

- Vi har lyttet til børnenes evalueringer, som siger, at det eneste minus ved festivalen er den ventetid, der ind imellem opstår ved rutens mest attraktive poster. Derfor har vi lavet nogle flere, siger Søren Dahl Mortensen.

Rammerne for erhvervsledernes møde blev opført i 1872 og er i flere rum ikke ændret siden. Foto: Michael Bager
Annonce

Forældrefri zone

Inden de udklædte festivaldeltagere lukkes ind i de logelignende lokaler, skal de tage blå futter på fødderne, så gulvtæppet efterlades lige så velholdt som før. Desuden har Ulla Spinty-Mossin på vegne af Fynsk Erhverv betinget sig, at der ikke er flere end 20 deltagere i lokalerne ad gangen, så møbler og øvrigt interiør ikke lider skade.

- Betingelserne er rimelige, men deltagerne plejer altid at være meget hensynsfulde. På samme måde som voksne bliver de ramt af rummenes andægtighed, siger Søren Dahl Mortensen.

Det er udelukkende festivaldeltagerne, der får adgang til de ukendte mødelokaler. På samme måde som i blandt andre Jernbanemuseet bliver forældre forment adgang for at gøre plads til så mange børn og unge som muligt. Men også af en anden grund vælger arrangørerne at holde fast i en hel del forældrefri zone.

- Vi oplevede, at de forældre, vi lod komme ind, sad og tog billeder eller var på deres smartphone frem for at være nærværende, siger Søren Dahl Mortensen, der i stedet forsikrer forældrene om, at de frivillige tager sig af børn, der risikerer at få en forskrækkelse undervejs.

- Mange forældre kontakter os på mail for at få lov at være med, men vi laver ingen undtagelser. Det er et arrangement for unge Potterfans, slår han fast.

Fynsk Erhverv er med i Harry Potter Festival for første gang i år, og det er blandt andet med Biblioteket, som Ulla Spinty-Mossin (med ryggen til) og Søren Dahl Mortensen fra Odense Bibliotekerne sidder i her. Foto: Michael Bager
Annonce

Del i succesen

Søren Dahl Mortensen håber, at Fynsk Erhvervs initiativ får andre af byens institutioner eller ejendomme, der gemmer på pottersk interiør, men er lukkede for offentligheden, til at åbne sig for festivallens deltagere.

Der er plads til endnu flere poster på programmet og i de kommende år, afslører han.

Allerede nu oplever han dog også at få henvendelser fra nogle, der kunne tænke sig at være med. For eksempel er der flere foreninger, der tilbyder at støtte arrangementet med underholdning og poster undervejs. Det gælder både spejdere og en karateklub, der med inspiration i Potter-universet har fundet en opstilling at optræde med.

- Efter 15 år er vi blevet en fast del af bybilledet i efterårsferien, og den succes er der heldigvis mange, der gerne vil være en del af, siger han.

Ud over Fynsk Erhverv deltager blandt andre Brandts, Tidens Samling, Odense Adelige Jomfrukloster, Møntergården og Mediemuseet med lokaler under den tre dage lange Harry Potter Festival.

Selv den hvide ugle er allerede på plads i Fynsk Erhvervs lokaler. Foto: Michael Bager
Administrativ koordinator Ulla Spinty-Mossin viser festivalkoordinator Søren Dahl Mortensen ejendommens imponerende entré. Foto: Michael Bager
Selv den hvide ugle er på plads i det ene lokale. Foto: Michael Bager
Der er masser til at stimulere deltagernes fantasi, så Fynsk Erhverv minder om troldmandsskolen Hogwarts. Foto: Michael Bager
Et mødelokale i lysere toner skal danne rammen om den gåde, deltagerne skal løse på denne post. Hvem, som gemmer sig inden i Dumbledores skikkelse på Gryffindor, er en hemmelighed. Foto: Michael Bager
- Vi vil gerne bakke op om festivalen, men vi ser det også som en mulighed for at vise vores hus frem, siger Ulla Spinty-Mossin, som selv har læst alle bøgerne i Harry Potter-serien. Og måske selv kan betragtes som lidt nørdet - i hvert fald læste hun dem på engelsk. Foto: Michael Bager
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce