Annonce
Fyn

Massiv kø: Harmonika-sammenstød generer eftermiddagstrafikken på E20

Bilister på vej mod Jylland skal væbne sig med tålmodighed tirsdag eftermiddag - eller endnu bedre nå at dreje af i tide. Arkivfoto: Jørgen Flemming
Eftermiddagstrafikken på vej mod Jylland er generet efter trafikuheld

Tirsdagens eftermiddagstrafik på E20 er endnu engang hæmmet af et uheld, et harmonikasammenstød.

Uheldet er sket i vestgående retning cirka en kilometer før Ejby, og ved 16-tiden er der kun farbart i et spor og kun med meget langsom fart, cirka tyve kilometer i timen.

- Vi opfordrer bilisterne til at tage afkørsel 55 ved Nr. Aaby og køre på motorvejen igen ved afkørsel 56, så kommer man uden om uheldet. Der er heldigvis ikke sket personskade af stor betydning, men der er kø, og lige nu koncentrerer vi os fuldt og helt om at få ryddet op, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

Der er formentlig først ryddet helt op efter uheldet ved 17-tiden, så er man på vej mod Jylland og vil undgå kø, skal man køre fra motorvejen i tide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce