Annonce
Sport

Hareide: Vi skal være bedre til at score mål næste år

Åge Hareide dirigerede lystigt på sidelinjen, men danskerne scorede ikke mod Irland.

Åge Hareide sætter fokus på angrebet i 2019 efter fem 0-0-kampe i 2018, siger han efter nullert mod Irland.

Det danske fodboldlandshold skal blive bedre til at score mål i 2019, end holdet har været i 2018.

Det siger fodboldlandstræner Åge Hareide på et pressemøde, efter at Danmark mandag spillede 0-0 mod Irland i Aarhus. Det var femte gang i år, at landsholdet spillede 0-0, og Hareides hold har blot scoret 12 gange i 13 kampe.

- Når vi ikke kan score, må vi jo holde nullet. Det er derfor, vi er ubesejrede. Vi har spillet to lige kampe mod Irland, så to af de fem 0-0-kampe har været meget ens, selv om vi havde endnu flere chancer i dag end i Irland. Så vi må blive bedre til at score næste år.

- Vi skal blive bedre på den sidste tredjedel, for vi har svært ved at bryde hold ned, der står lavt på banen. Det kræver bevægelser og hurtige kombinationer, men det er svært, for vi vil samtidig ikke tillade modstanderen at få kontraangreb, siger Åge Hareide.

Han mener samtidig, at Irland mandag var en af de modstandere, der har haft mindst at byde på.

- Det var en kamp, som vi forventede. Irland stod lavt, og vi havde bolden meget. Vi havde bolden og kreerede chancer til at vinde kampen.

- Vi prøvede i 90 minutter at bryde igennem, men vi scorede ikke på de chancer, der var. Sådan er det i fodbold, og nu kan vi ikke gøre noget ved det, siger Åge Hareide.

Ligesom i 2017 kom landsholdet igennem 2018 uden nederlag i ordinær spilletid til stor tilfredsstillelse for landstræneren.

- De sidste to år har været gode for os. Dem kan vi ikke klage over. Jeg tror, at vi har spillet 24 kampe uden nederlag, og nu skal vi se, om vi kan forlænge den stime i 2019, selv om vi ikke ved, hvem vi skal spille imod i EM-kvalifikationen.

- Vi har lært meget af i år, og vi er blevet bedre fra kamp til kamp gennem 2018, siger Åge Hareide.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce