Annonce
Sport

Hareide stemmer på Cristiano Ronaldo som verdens bedste

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landstræneren og anføreren for Danmark er uenige om, hvilke fodboldspillere der gjorde det bedst i 2018/19.

Stod det til Danmarks landstræner, Åge Hareide, burde Cristiano Ronaldo og ikke Lionel Messi være blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller i sæsonen 2018/19.

Det fremgår af den samlede stemmeoversigt, som Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har offentliggjort efter prisuddelingen "The Best Fifa Football Awards".

Hareide havde Ronaldo på førstepladsen, mens hollænderne Matthijs de Ligt og Virgil van Dijk tog nordmandens efterfølgende pladser.

Landsholdsanfører Simon Kjær pegede derimod på Messi foran van Dijk og det franske stortalent Kylian Mbappé.

Endelig valgte Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, at pege på van Dijk, Messi og Mohamed Salah i den rækkefølge.

Argentinske Messi endte som modtager af hæderen ved prisuddelingen i Milano mandag aften med van Dijk på andenpladsen og Ronaldo på tredjepladsen.

Det er landsholdsanførere (25 procent), landstrænere (25 procent), fodboldfans online (25 procent) og en udvalgt gruppe af medier (25 procent), der afgør, hvem der løber med prisen som verdens bedste spiller.

Prisen blev genetableret i sin nuværende form i 2017, efter at den havde været slået sammen med Ballon d'Or. Sidstnævnte afgøres nu udelukkende på baggrund af stemmer fra udvalgte fodboldjournalister fra forskellige nationer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce