Annonce
Sport

Hareide: Oprykning vil gøre os endnu stærkere

Åge Hareide var meget tilfreds med den danske præstation i udekampen mod Wales i Nations League.

Danmark rykker op til Europas topnationer i Nations League, og det vil styrke holdet, mener landstræneren.

Fredagens 2-1-triumf på udebane over Wales sikrede Danmark sejren i Nations Leagues gruppe 4 i næstøverste lag.

Det betyder, at Danmark i næste Nations League-turnering rykker op i øverste lag, hvor modstanderne i stedet kommer til at være nationer som Frankrig, Holland, Belgien, Portugal og Spanien.

Selv om risikoen for nederlag alt andet lige bliver større, så er landstræner Åge Hareide glad for at komme op til de tunge drenge i klassen.

- Nu skal vi spille mod (de andre i) top-10 i verden. Vi kan prøve os af mod endnu bedre modstandere, og det kan gøre os endnu bedre, siger Åge Hareide til Kanal 5.

Danmark har det seneste års tid leveret gode resultater, og Hareide mener, at sejren i Wales er med til at understrege, hvor meget holdet har rykket sig.

- Det er fantastisk at kunne afgøre det på udebane. Det viser, hvor gode og stabile vi er blevet over tid - selv uden Simon Kjær, lyder det fra Hareide.

Den danske anfører var ude med en skade.

De danske mål blev scoret af Nicolai Jørgensen før pausen og Martin Braithwaite efter pausen. Real Madrid-stjernen Gareth Bale stod for walisernes reducering i slutningen af kampen.

Mandag tager Danmark imod Irland i den sidste kamp i gruppen. Kampen er uden betydning, da Danmark har sikret sig gruppesejren, mens Irland er sikker på at rykke ned.

Med sejren i gruppen får Danmark desuden en ekstra chance for at kvalificere sig til EM i 2020, såfremt det ikke lykkes Hareides tropper via den almindelige EM-kvalifikation.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Annonce