Annonce
Sport

Hareide lumsk på Sisto-spørgsmål

Landstræner Åge Hareide var et stort grin, da han svarede på spørgsmålet om Pione Sisto. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Landstræner Åge Hareide tygger tydeligvis på sin konstellation, selv om han ikke varsler "større ændringer".

ANAPA: Landstræner Åge Hareide blev nødt til at droppe pressecentrets kaffe, som smagte "som asfalt" som nordmanden sagde det.

Men han var skarp nok, da spørgsmålet lød:

- Overvejer du at give Pione Sisto en lille pause....?

- Nej, det gør jeg ikke, nej, svarede han med et stort smil. Velvidende at det kunne tolkes i alle retninger.

Hareide sagde, at han ikke have planer om de store ændringer, men nu skulle han ind og se ved den lukkede træning, hvem der var klar i hovede og krop.

- Jeg har hele tiden haft tanker om at sætte Lasse Schöne i spil både mod Peru og Australien. Han bliver stærk, når rummene undervejs i kampene åbnes op. Derfor har vi ofte skiftet ham ind, når der er begyndt at komme sprækker i modstandernes organisation. I starten mod Mexico dækkede Herrera meget hårdt op mod Christian Eriksen, og det vil kunne ske igen mod australierne, og her er Lasse god til at kunne spille Eriksen på den rigtige måde.

- Australien vil være svær at bryde ned og vi skal spille meget mere med bolden og med mere fart og præcision, end vi gjorde det mod Peru, hvor vi var ude af rytme. Australien var uheldig med at tabe til Frankrig. De står defensivt godt med rutineret hollandsk træner og hvis vi ikke er skarpe nok, så risikerer vi at få farlige kontraer imod os og det kan føles stressende, mener Åge Hareide, der også har et godt øje til Thomas Delaneys nye rolle efter Kvist-exiten.

- Men vi overvejer jo at have Thomas Delaney i den rolle fremover også. I FCK har han jo også prøvet at ligget dybere og i Bremen har han ligget mere som at anker og lagt kreativiteten over på andre spillere, men så kan vi miste den evne, som han har for eksempel har på indlæg fra Henrik Dalsgaard, mener Åge Hareide, der dog pointerede, at kaffen på spillernes hotel er ganske udmærket.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce