Annonce
Sport

Hareide lumsk på Sisto-spørgsmål

Landstræner Åge Hareide var et stort grin, da han svarede på spørgsmålet om Pione Sisto. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Landstræner Åge Hareide tygger tydeligvis på sin konstellation, selv om han ikke varsler "større ændringer".

ANAPA: Landstræner Åge Hareide blev nødt til at droppe pressecentrets kaffe, som smagte "som asfalt" som nordmanden sagde det.

Men han var skarp nok, da spørgsmålet lød:

- Overvejer du at give Pione Sisto en lille pause....?

- Nej, det gør jeg ikke, nej, svarede han med et stort smil. Velvidende at det kunne tolkes i alle retninger.

Hareide sagde, at han ikke have planer om de store ændringer, men nu skulle han ind og se ved den lukkede træning, hvem der var klar i hovede og krop.

- Jeg har hele tiden haft tanker om at sætte Lasse Schöne i spil både mod Peru og Australien. Han bliver stærk, når rummene undervejs i kampene åbnes op. Derfor har vi ofte skiftet ham ind, når der er begyndt at komme sprækker i modstandernes organisation. I starten mod Mexico dækkede Herrera meget hårdt op mod Christian Eriksen, og det vil kunne ske igen mod australierne, og her er Lasse god til at kunne spille Eriksen på den rigtige måde.

- Australien vil være svær at bryde ned og vi skal spille meget mere med bolden og med mere fart og præcision, end vi gjorde det mod Peru, hvor vi var ude af rytme. Australien var uheldig med at tabe til Frankrig. De står defensivt godt med rutineret hollandsk træner og hvis vi ikke er skarpe nok, så risikerer vi at få farlige kontraer imod os og det kan føles stressende, mener Åge Hareide, der også har et godt øje til Thomas Delaneys nye rolle efter Kvist-exiten.

- Men vi overvejer jo at have Thomas Delaney i den rolle fremover også. I FCK har han jo også prøvet at ligget dybere og i Bremen har han ligget mere som at anker og lagt kreativiteten over på andre spillere, men så kan vi miste den evne, som han har for eksempel har på indlæg fra Henrik Dalsgaard, mener Åge Hareide, der dog pointerede, at kaffen på spillernes hotel er ganske udmærket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce