Annonce
Sport

Hareide: Hvis United slår City hjælper de arvefjenden

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Manchester United befinder sig i spidsfindig situation, hvor holdet kan hjælpe guldet på vej til Liverpool.

Manchester United kan få en stor indflydelse på, hvem af Manchester City og Liverpool der vinder det tætte kapløb om det engelske mesterskab.

På onsdag får United besøg af City, og med en sejr eller blot uafgjort kan United hjælpe Liverpool tættere på titlen.

Landstræner Åge Hareide tror dog, at Uniteds tilhængere foretrækker, at guldet ikke ender hos arvefjenden Liverpool for første gang i næsten tre årtier.

Med fire spillerunder tilbage af Premier League har City et forspring på et enkelt point til Liverpool, så onsdagens lokalbrag i Manchester kan få afgørende betydning for guldkampen.

- Manchester Uniteds tilhængere vil være glade for at stoppe Manchester City, men det er et valg mellem pest og kolera.

- Inderst inde tror jeg, at de synes, at det er sjovere at spolere det for Liverpool, siger Åge Hareide til den norske avis VG.

Mens United og Liverpool har været rivaler i mange årtier i toppen af engelsk fodbold, så er det først i løbet af de seneste godt ti år, at City er blevet en magtfaktor.

Siden United senest vandt Premier League tilbage i 2013, har City to gange sluttet sæsonen som nummer et.

– City har altid været på jagt efter United-hegemoniet, og nu har de en følelse af, at de har passeret dem. City har en anden status end tidligere, og nu har de noget at forsvare, siger Hareide.

Manchester United er den mest vindende klub i England med 20 mesterskaber. Liverpool følger efter med 18. De regerende mestre fra City er oppe på fem.

City topper i øjeblikket Premier League med 86 point foran Liverpool med 85. United indtager sjettepladsen med 64 point - dog for en kamp færre end de to andre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce