Annonce
Sport

Hareide holder følelser for sig selv efter sikret EM-billet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Åge Hareide har ført Danmark til en slutrunde for anden gang, men han vil ikke dele sin følelser om triumfen.

To kvalifikationer med Åge Hareide som dansk landstræner har resulteret i billetter til VM i 2018 og EM 2020.

Mandag aften så han de danske spillere på banen modstå et stort irsk pres og sikre en dansk billet til næste års EM-slutrunde med 1-1 i Dublin.

Efter kampen var der mange følelser hos Hareide, som ikke var meget for at dele dem.

- Dem holder jeg for mig selv, siger han på pressemødet efter Danmarks triumf.

- Når du når gennem en kvalifikation, hvad enten det er til VM eller EM, udvikler man som træner følelser for spillere, fans og omgivelserne. Det er vigtigt, at man holder det for sig selv.

- Når man er på sidelinjen og ser, at holdet slider gennem 90 minutter, kan man ikke gøre noget. Man må bare vente og se, siger Hareide og tilføjer:

- Der er mange følelser.

I juni offentliggjorde Dansk Boldspil-Union (DBU), at Hareide ikke skal fortsætte som landstræner efter næste års EM.

I stedet tager Kasper Hjulmand over, og Hareide har tidligere fortalt, at han ærgrede sig over timingen i udmeldingen.

Men nordmanden er glad for de foreløbig tre et halvt år, han har haft på posten.

- Jeg har nydt min tid som træner for det danske landshold. Det har været en fantastisk rejse for mig, og jeg er utrolig glad for, at jeg fik chancen. For mig har det været en rigtig god tid, siger Åge Hareide.

Pointet, der sikrede Danmark en plads ved næste års EM-slutrunde og Hareide fuld plade, hvad slutrunder angår, kom i hus efter hård fight fra danskerne.

- Vi spillede ikke godt. Vi var heldige med at komme herfra med uafgjort. Hvis Irland spiller sådan, kommer de igennem playoffkampene, siger Hareide med henvisning til næste års playoffkampe i Nations League om EM-billetter.

- Vi har en ufattelig evne til ikke at tabe. Den har taget os langt og kan tage os endnu længere, konstaterer landstræneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce