Annonce
Sport

Hareide har ingen kaniner i hatten: Vi skal være os selv

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Åge Hareide har før den på papiret overkommelige kamp mod Gibraltar et halvt øje på EM-skæbnekampen i Irland.

Når det danske fodboldlandshold skal forsøge at indløse en EM-billet i de to kommende kampe mod Gibraltar og Irland, bliver det efter samme fremgangsmåde som hidtil i EM-kvalifikationen.

Formår de danske spillere at stå godt organiseret på banen, arbejde hårdt og spille bolden klogt rundt, er der nemlig ikke grund til at have de store taktiske overraskelser i ærmet.

Det siger landstræner Åge Hareide før fredagens kamp mod Gibraltar i Parken og mandagens kamp mod Irland i Dublin.

- Det vigtigste på træningsbanen er, at vi skal træne i at være os selv. Vi skal være så afslappede som muligt i det, vi gør. Vi skal gøre, som det danske landshold har gjort i lang tid: Vi skal arbejde hårdt sammen.

- Mod Schweiz (1-0-sejr i oktober, red.) løb vi sindssygt meget, og vi havde en stor kapacitet arbejds- og duelmæssigt.

- Vi skal sørge for at ramme det niveau igen, for så er det nok til at få de nødvendige resultater, siger Åge Hareide.

Får Danmark fire point ud af de to kampe, er EM-billetten sikret. Men det bliver ikke nødvendigvis de samme spillere, der skal sørge for succes i begge opgør.

- Vi har fået en fast base på plads, og det er derfor, at vi har brugt mange af de samme spillere over lang tid. Den enkelte spiller ved præcis, hvad han skal gøre.

- Og så kan der være enkelte justeringer på holdet til begge kampe, det kommer til at falde helt naturligt. Vi skal sørge for at have så friske ben som muligt, siger landstræneren.

Det er to vidt forskellige opgaver, der venter Danmark. Alt andet end en sejr over Gibraltar, verdensranglistens nummer 196, vil være en fiasko.

Kampen mod irerne kan derimod blive et intenst slag. De løbestærke, men knap så teknisk velfunderede irere kan med en sejr spille sig til EM.

Så selv om den næste kamp i en træners øjne altid er den vigtigste, har Hareide også allerede et øje på mandagens opgør i Dublin.

- I de næste par dage kommer vi til at træne nogle ting, som vi først skal bruge mod Irland. Det bliver to meget forskellige kampe.

- Vi skal bare kaste os over Gibraltar, for vi kan ikke være bange for at spille mod dem i Parken.

- I Dublin skal vi være beregnende, men samtidig skal vi også være aggressive nok til at gå frem. Vi vil jo helst vinde kampen, siger Hareide.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce