Annonce
Sport

Hareide: Det kunne være sjovt at møde Norge før EM

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Norges spillestil minder om Finlands. Derfor kunne det være interessant at møde Norge før EM, siger Hareide.

Det danske fodboldlandshold skal spille to testkampe i juni, før EM-slutrunden begynder, men der er endnu ikke sat navne på Danmarks testmodstandere.

I den første kamp ved EM skal Danmark møde Finland, og Åge Hareides ønske er derfor, at testmodstandernes stil minder så meget som muligt om den spillestil, Finland praktiserer.

Derfor kunne Hareides hjemland, Norge, være en potentiel mulighed, siger landstræneren.

- Vi vil gerne spille mod et hold, der minder om Finland i deres organisation, og der er Norge et af de hold, som kunne være et alternativ.

- Det kunne være sjovt for mig at møde Norge. Norge har vist stor fremgang på det sidste, og der er interessante spillere som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, så det kunne bestemt være interessant at møde dem, siger Åge Hareide.

Det er uklart for landstræneren, om det er en reel mulighed at møde Norge, da nordmændene selv har vigtigere kampe i marts at tænke på, når holdet skal forsøge at spille sig til EM via Nations League-playoff.

- Jeg tror, at Norge venter med at planlægge sine kampe i juni, indtil fodboldforbundet ved, hvad der sker med deres egen kvalifikation. De skal tænke på at slå Serbien og vinderen af Skotland-Israel.

- Hvis Norge selv skal med til EM, så tror jeg, det er en mulighed for os. Men vi har mange alternativer til Norge. Jeg tror, at de fleste har mange alternativer til kampe i juni, og så holder man kontakten ved lige og ser, om holdene kommer med eller ej, siger Åge Hareide.

Han medgiver, at en kamp mod Norge også vil kunne bringe ham selv i unødvendigt stort fokus.

- Jeg har ikke mødt et norsk hold som træner for et udenlandsk hold i en betydende kamp. Jeg har mødt norske hold i træningskampe for Brøndby, Helsingborg og Malmö FF.

- Det vil sikkert også komme til at handle om mig, hvis Danmark møder Norge, så derfor er det måske ikke optimalt, selv om det kunne være sjovt. Det vigtigste er, at vi kommer til at møde et hold, som minder om Finland, siger landstræneren.

I marts tester Danmark mod Færøerne og England. Opgøret på Wembley mod englænderne vil være en slags generalprøve på EM-gruppekampen mod Belgien, siger Hareide.

- Belgien er nummer et i verden, så det er svært at finde en modstander på deres niveau. Derfor er en kamp på Wembley mod England nok den bedste forberedelseskamp i forhold til at møde Belgien, for englænderne er også utrolig dygtige individuelt og som hold, siger nordmanden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce