Annonce
Sport

Hareide: Det er lige før, at Yussuf Poulsen skal bære fodlænke

Yussuf Poulsen. - Jeg var tæt på at blive skurk i den første kamp mod Peru, men nu blev jeg helt. Det er jeg taknemmelig for, og sådan er fodbold. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

24-årige Yussuf Poulsen dedikerer sine mål til sin far, der døde af kræft, da landsholdsangriberen var fem år.

ANAPA: Yussuf Poulsens far Shine Yurary arbejdede på et containerskib, der sejlede mellem Tanga i Tanzania og København. Men han døde af kræft hjemme i København i 1999, da Yussuf blot var fem år.

Derfor dedikerer den 24-årige angriber fra RB Leipzig altid sine mål til sin far. Yussuf, der er muslim, kunne have spillet for Tanzanias landshold, men fik det aldrig tilbudt.

- Min far var den eneste i min familie, der interesserede sig for fodbold, fordi han selv spillede for sjov. Han tog mig som fire-årig med til den første træning i Skjold, men jeg stoppede igen, fordi jeg synes, at de andre var for dårlige. Det er i hvert fald, hvad min mor fortæller mig. Jeg kan ikke huske det selv, fortæller Yussuf Poulsen.

Hans mor Lene Poulsen tog over, da faderen døde, selv om i starten ikke var synderligt interesseret.

- Hun har stået på diverse græsplæner og støttet mig hele vejen igennem. Selv nu som 24-årig har jeg samme indstilling til spillet. Det er sjovt at spille fodbold. Se blot forleden, da vi allesammen burde have ligget og restitueret, men folk kan jo ikke stå stille, men vil have fat i den bold og spille fodtennis.

Den kantede angriber har nu scoret i Danmarks to seneste kampe mod Mexico og Peru, selv om han normalt ikke er en spiller, der hagler boldene ind.

- Jeg er kommet frem til nogle positioner, hvor jeg kan få lov at afslutte. Jeg afslutter normalt ikke specielt meget, men vil gerne i situationer, hvor jeg kan blive farlig. I journalister mener jo, at vi angribere skal score flere mål. Men i løbet af en kamp ligger Christian Eriksen jo længere fremme, end jeg gør, og derfor scorer han flere mål end mig, siger han, der altid spiller med faderens tanzanianske efternavn Yurary på spillerdragten på det danske landshold.

- Jeg arbejder meget taktisk med de defensive ting, men vil selvfølgelig gerne sparke lidt mere på mål end de andre. Jeg har selvtillid lige nu og jeg husker bedst de mål, som er afgørende. Det var det mål mod Peru forleden.

- Hvis det er et vigtigt mål, der hjælper holdet til at vinde, er det den samme følelse og fornemmelse. Det er det til en VM-kamp, og det var det for et par år siden, da jeg med Leipzig vandt en pokalkamp mod Erzgebirge Aue i en pokalkamp, hvor jeg med hovedet udlignede til 1-1 to minutter ind i overtiden, så vi fik forlænget spilletid og vandt 3-1.

Annonce

Han er akavet, og det foregår med både arme og ben i duellerne, og det er lige før, at jeg vil udstyre ham med en fodlænke, så han ikke kommer til at blande sig for meget i vores eget felt.

Yussuf Poulsen (tv.) har elsket at lege med bolden lige siden, at han var fire år. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Fodlænke til Yussuf

Landstræner Åge Hareide er meget begejstret for den uortodokse angriber, men han har lyst til at være lidt restriktiv i forhold til dele af Poulsens spil.

- Yussuf har en fænomenal arbejdsiver. Han river og flår i modstandernes defensiv og løber op og ned og skaffer masser af plads og rum til andre spillere. Ser man på hans spillemæssige evner, så har han udviklet sig meget med bolden i tysk fodbold. Han er akavet, og det foregår med både arme og ben i duellerne, og det er lige før, at jeg vil udstyre ham med en fodlænke, så han ikke kommer til at blande sig for meget i vores eget felt.

- Det er lige før, at han begår straffespark efter tre minutters spil mod Peru, men så sker det jo alligevel lige før pausen. Men han kommer til at spille en stor rolle igen mod Australien, siger landstræneren.

Andreas Christensen var også nervøs efter tre minutter, da Poulsen havde været ude med riven.

- Jeg gik og var bange for, at video-dommeren ville gribe ind og var sådan i en slags underlig venteposition. Da Yussuf begik straffesparket lige før pausen, kunne jeg høre, at han ramte peruvianeren og jeg koncentrerede mig udelukkende om at holde bolden i spil, så dommeren ikke kunne stoppe spillet. Men Yussuf Poulsen er klar med sine krogede driblinger og kanter vendinger igen mod Australien og en reporter fra "down under" ville vide, hvor langt Danmark kunne nå ved det dette VM.

- Det handler om at have fået blod på tanden efter den første svær kamp mod Peru. Mange andre hold har haft det svært i den første kamp, og det havde vi også, men vi kan gå langt...

- How far?

- Far.....

Yussuf Poulsen mener, at Christian Eriksen ligger længere fremme på banen, end han selv gør. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
Simon Kjær, Jannik Vestergaard og Yussuf Poulsen under tirsdagens træning. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce