Annonce
Sydfyn

Harders og Svendborg Jazzfestival nomineret til stor koncertpris

Henning Harder og Svendborg Jazzfestival er blevet nomieret til Jazzdanmark Prisen 2020. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Harders seks jazzkoncerter i det fri, der blev lavet for at undgå coronaaflysinger var så nyskabende, at de nu er blevet nomineret til årets Jazzdanmark Prisen.
Annonce

Svendborg: Da coronaen ramte og truede med at lukke ned for alt levende og herunder også musikken, måtte koncertarrangørerne tænke nye veje for ikke at skulle ud i alt for mange aflysninger.

Det gjorde man blandt andet også på Harders i Svendborg, og det er der nu blevet kvitteret for med en nominering til Jazzdanmark Prisen 2020.

Helt nøjagtig er det Harders Naturkoncerter, som spillestedet arrangerede sammen med Svendborg Jazzfestival, der er blevet nomineret til den fornemme jazzpris.


Og det er da skønt, at der med nomineringen er fokus på både det, at vi har fået en jazzfestival og på selve koncerterne.

Henning Harder


- Det var en nyopfindelse i hele det her coronahelvede, at man fik musikerne til at stå under et egetræ og spille. Og jeg tror, det har været lidt af en øjenåbner for mange, der sagde "Nå, kan man også det", og så har kopieret konceptet ... selvom jeg nu også synes, vi gennem årene har fået mange andre gode idéer, så er det altså lige den her, der er skinnet igennem ude i landet, fortæller Henning Harder, leder af spillestedet Harders.

Harders og Svendborg Jazzfestival arrangerede i alt seks koncerter seks dage i træk med seks forskellige orkestre. Alle ude i den friske luft.

- Og det er da skønt, at der med nomineringen er fokus på både det, at vi har fået en jazzfestival og på selve koncerterne. Der er jo ikke så meget historie i at fortælle, at man har aflyst den ene jazzkoncert efter den anden, siger Henning Harder med et grin.

Jazzdanmark Prisen gives til koncertkoncepter, der blandt andet er nytænkende og kan give inspiration til andre koncertarrangører.

I alt blev 25 koncertoplevesler indstillet til prisen, men altså kun tre blev endeligt nomineret Udover Harders Naturkoncerter er de to andre nominerede de unge frivillige i Jazzhouse Kolding og Jazz i Trekanten for deres to dage med Jazz & Roots & Words, og så er det Copenhangen Harbour Parade, der blev arrangeret af  Mai Seidelin og Johan Bylling Lang i Københavns Havn.

Hvem vinderen bliver afsløres på Bremen Teater i København 12. november klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce