Annonce
Middelfart

Har været til salg siden 2016: Nu er Middelfart-galleri solgt

Tage Olsen (billedet) og keramiker Kirsten Hindhede satte Galleri Hindhede til salg i 2016, og nu er der fundet en køber. Arkivfoto
Ejer af Galleri Hindhede Tage Olsen kan ikke sige, hvad de nye ejere af bygningen ved Brovejen har af planer for stedet, men kan afsløre, at det ikke bliver et galleri.
Annonce

Middelfart: Galleri Hindhede er noget af det første, bilister kører forbi, når de kommer til Fyn ad den gamle Lillebæltsbro. Men fra 1. april er det slut.

Ejerne af galleriet - Tage Olsen og Kirsten Hindhede - har nemlig fået solgt det store galleri på Brovejen.

Tage Olsen kan ikke fortælle, hvem køber er, eller hvad køber har af planer for stedet. Han vil dog gerne afsløre, at der ikke længere skal være galleri.

- Det skal bruges til noget andet, hvor man kan udnytte, at der kommer så mange mennesker forbi (i bil på Brovejen, red.), siger han.

Annonce

Glæde og vemod

Den 2800 kvadratmeter store grund satte galleri-ejerne til salg i 2016. Dengang fortalte Tage Olsen til avisen, at det var rettidig omhu, da de godt var klar over, at det kunne tage tid, før den rette køber meldte sig på banen.


Vi har jo haft galleriet i mere end 10 år, men inden da havde vi brugt næsten tre år på at få det i gang. Så det er sådan lidt mærkeligt.

Tage Olsen, galleri-ejer


Knap fem år senere er en aftale landet, og timingen er passende, fortæller Tage Olsen, eftersom det med alderen er blevet hårdt for ham og Kirsten at drive og vedligeholde stedet.

Grunden har været til salg for 4,1 millioner kroner, men Tage Olsen ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

Det er en splittet følelse for ejerparret, at stedet nu er solgt, fortæller Tage Olsen.

Kirsten Hindhede (billedet) og Tage Olsen fik revet den tidligere bygning på Brovejen 411 ned, og fik selv bygget den nuværende bygning op i 2010. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Vi er selvfølgelig glade for det, men vi er også kede af det. Vi har jo haft galleriet i mere end 10 år, men inden da havde vi brugt næsten tre år på at få det i gang. Så det er sådan lidt mærkeligt, siger han.

Annonce

Håb om afskedsreception

Ifølge Tage Olsen har der siden 2016 været forskellige interesserede, men uden at ende i et køb. Nu er han og Kirsten Hindhede så småt begyndt at pakke galleriet ned, eftersom der alligevel er lukket for gæster grundet coronarestriktionerne.

- Men om ikke andet vil vi hjertens gerne nå at holde en lille afskedsreception, men om det lykkes, er der ingen, der ved endnu, siger Tage Olsen.

10 år med galleri på Brovejen

Keramiker Kirsten Hindhede og ægtemanden Tage Olsen købte i 2007 grunden på hjørnet af Brovejen og Galsklintvej.

Den eksisterende bygning, som senest havde rummet et cafeteria, blev revet ned og de nye ejere opførte den nuværende bygning og indrettede den som galleri.

I november 2010 kunne galleriet åbne dørene for et 250 kvadratmeter stort galleri med tilhørende café, terrasse og værksted.

Ægteparret satte grunden til salg i 2016. 1. april 2021 overdrages stedet til de nye ejere.

Galleri Hindhede har igangsat et ophørsudsalg på hjemmesiden, hvor værker til 3.000 kroner eller derover kan købes med 30 procents rabat.

Imens gør Tage Olsen og Kirsten Hindhede sig tanker om, hvad de skal lave fremover.

- Jeg vil gerne have noget rigtigt arbejde, som jeg plejer at kalde det, smågriner Tage Olsen og fortsætter:

- Kirsten lurer lidt på at finde et lille lokale (til kunst, red.) nede i byen, for hun kan jo ikke lade være, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce