Annonce
Assens

Har været i familiens eje altid: Nu lejer familie sig ind på slægtsgård

Her er Susanne Hviid Hansen fotograferet sammen med sin far, Bent Madsen, da gården i 2017 blev nomineret som af af landets smukkeste bondegårde af foreningen Bygningskultur i Danmark. Gården vandt andenpladsen i konkurrencen. Bent Madsen døde i 2018, og siden solgte familien gården til Realdania By & Byg for at bevare den. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Bent Madsens familie solgte i 2018 deres slægtsgård i Dreslette, men giver ikke afkald på den.
Annonce

Dreslette: Bent Madsens Gård i Dreslette er ikke længere på familiens hænder, efter at Bent Madsen, som var gårdens seneste beboer, døde i 2018, 92 år gammel. Og så alligevel.

I 2018 blev den historiske gård, som ligger på Dreslettevej 5, solgt til Realdania By & Byg, som har restaureret den efter alle kunstens regler.

- Jeg kan kun være glad. For vi har solgt gården for at bevare den. Simpelthen. Og det havde vi ikke kunnet magte selv, siger Bent Madsens datter, Susanne Hviid Hansen, som sammen med sin bror har underskrevet en lejeaftale med Realdania By & Byg.


Gården betyder meget for os, for den har altid været i familiens eje. Det har den været i de 225 år, den har eksisteret.

Susanne Hviid Hansen, hvis slægt har boet på gården i Dreslette.


Da de solgte gården til selskabet, var det nemlig på betingelse af, at familien kan leje gården, og det har den fået lov til.

- Gården betyder meget for os, for den har altid været i familiens eje. Det har den været i de 225 år, den har eksisteret, siger Susanne Hviid Hansen, som har mange minder fra gården på Dreslettevej 5.

- Det er et fantastisk sted. Min farmor boede i aftægtsbolig der, og hun havde 10 børn, så det var jo et sted, hvor man besøgte hende, og hvor hele familien kom, fortæller Susanne Hviid Hansen, som synes, at håndværkerne har gjort et godt stykke arbejde med gården.

- De har i hvert fald ikke pillet sjælen ud af den, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce