Annonce
Assens

Har mistet 'nogle millioner' under nedlukningen: Et af Fyns førende cateringfirmaer åbner så småt igen

Kent Vibæk, eneejer af Kjærs Køkken i Flemløse, er ærgerlig over, at der endnu ikke er klarhed over, hvornår  forsamlingsforbuddet bliver lempet yderligere. Pr-foto: Kjærs Køkken
Cateringfirmaet Kjærs Køkken efterlyser fokus på, hvad forsamlingsforbuddet betyder for virksomheder i deres branche.

Flemløse: Et af Fyns førende cateringfirmaer begynder så småt at tage imod bestillinger og lave mad ud af huset igen.

Det er Kjærs Køkken i Flemløse, som tidligere er blevet beskrevet som Fyns næststørste. Men det er efter det seneste år med flere måneders nedlukning sat på en prøve.

- Det er vi nok ikke længere. Vi er måske i top fem. Jeg kender ikke alle kollegernes omsætningstal, men vi er stadigvæk førende, mener Kent Vibæk, der efter mere end 20 års parløb med Kristian Kjær overtog resten af catering- og diner transportablefirmaet fra årsskiftet.

Kent Vibæk glæder sig til forhåbentlig at gå mod lysere tider, når samfundet åbner mere og mere. Det har ikke givet mening for Kjærs Køkken at holde åbent, når der har været indført forsamlingsforbud ned til fem personer.

Det nuværende forsamlingsforbud lyder på 10 personer udendørs, og fra torsdag 8. april åbner Kjærs Køkken op for bestilling af den såkaldte designmenu. Herefter vil der være åbent torsdag, fredag og lørdag, indtil forsamlingsforbuddet bliver hævet til minimum 20 personer, beskriver firmaet på sin hjemmeside.

- Det er bare for at komme lidt i gang igen, siger Kent Vibæk, der fortæller, at Kjærs Køkken har lagt mere eller mindre øde hen de seneste tre måneder.

Annonce

- Har ikke regnet på det

Virksomheden er det seneste år gået fra fire til to ansatte, og der er tale om "naturlige" afgange, som Kent Vibæk formulerer det. Kristian Kjær har tidligere forklaret til Lokalavisen Assens, at han efter 26 år i Kjærs Køkken nu vil hellige sig sin virksomhed Kila Vin & Gastronomi.

Der er ifølge Kent Vibæk én medarbejder tilbage, som er sendt hjem på lønkompensation, og ejeren vurderer, at virksomheden har tabt "nogle millioner" i omsætning det seneste år.

- Jeg har ikke regnet så meget på det, konstaterer Kent Vibæk, der efterlyser større fokus på, hvad forsamlingsforbuddet betyder for virksomheder i hans branche.

- Vi må afvente og se, hvad der bliver besluttet. Vi har vores liv i andres hænder, og det er en træls situation, siger Kent Vibæk, der krydser fingre for, at han kan "give den fuld skrue", når det igen bliver muligt at afholde større fester og begivenheder.


Vi må afvente og se, hvad der bliver besluttet. Vi har vores liv i andres hænder, og det er en træls situation

Kent Vibæk, Kjærs Køkken


- Jeg tror på, at der bliver stor efterspørgsel, nævner han.

Det er ifølge gældende forsamlingsforbud tilladt at være 10 personer samlet udendørs, men man anbefaler maksimum fem personer i ens hjem.

Sidst i marts indgik et bredt flertal af partierne i Folketinget en rammeaftale for genåbning, hvor en hurtigt-arbejdende ekspertgruppe midt i april skulle komme med forslag til, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Kuldsejlet naturprojekt ved Lindø har kostet et sekscifret beløb

Erhverv For abonnenter

Kerteminde-borgmester: Undskyld, Lindø - det har vi bare ikke gjort godt nok

Livsstil

Hummer i weekenden? Se, hvordan kokken Thomas Pasfall tilbereder kongen af skaldyr

Annonce