Annonce
Faaborg-Midtfyn

Har meldt sit kandidatur: Lars Tribler går efter borgmesterposten

Lars Tribler (V) har meldt sig på banen som Venstres borgmesterkandidat. Han skal nu kæmpe mod Ole Pedersen og Kristian Nielsen om medlemmernes stemmer. Arkivfoto: Kim Rune
Kommunalbestyrelsesmedlem Lars Tribler (V) har meldt sig på banen som Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget næste år. Dermed har partiet nu tre kandidater.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Endnu et af Venstres kommunalbestyrelsesmedlemmer har meldt sig på banen som partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget om godt et år.

Det er 56-årige Lars Tribler, Faaborg, der nu går efter at blive Venstres spidskandidat - og dermed sætte sig på pladsen som førsteudfordrer til den siddende borgmester, Hans Stavnsager (S).

- Jeg meldte det til formanden i går (fredag, red.), men det er en tanke, jeg har gået med i et halvt år, hvis det kan gøre det. For man skal forberede sig godt på sådan noget, og det har jeg også gjort, siger Lars Tribler.


Jeg synes, at jeg har noget at byde ind med i forhold til kommunens udvikling, og der er masser at tage fat på, og det vil jeg meget gerne være med til

Lars Tribler (V), kommunalbestyrelsesmedlem og mulig spidskandidat for Venstre


Han blev valgt til kommunalbestyrelsen for første gang for fire år siden, men har været med i den politiske verden i 12 år.

- Jeg synes, at jeg har noget at byde ind med i forhold til kommunens udvikling, og der er masser at tage fat på, og det vil jeg meget gerne være med til, forklarer Lars Tribler.

Hvad er det for ting?

- Nu skal vi passe på, at vi ikke tager hul på det politiske, for vi har lige en måned, hvor vi skal finde ud af, hvem af kandidaterne, det skal være. Til det er afgjort, vil jeg gerne holde de politiske budskaber for mig selv, men dem skal I nok få, lyder det fra Tribler.

Annonce

Mere kant

Foruden Lars Tribler har kollegerne fra byrådssalen Kristian Nielsen og Ole Pedersen tidligere meldt sig på banen som kandidater til posten.

- Vi er tre forskellige profiler, og det ser jeg som en stor fordel, så medlemmerne ikke skal vælge mellem mere eller mindre det samme. Det er vigtigt, at vi finder en spidskandidat, der har noget kant, udadvendthed og kreativitet, så vi bliver mere markante og synlige. Det er i hvert fald den rolle, som jeg vil påtage mig, siger Lars Tribler og tilføjer.

- Vi har et godt hold, og fordi man er borgmester eller spidskandidat skal man ikke styre det hele. Tværtimod. Vi skal finde dem, der er bedst til tingene og lade dem arbejde med det og komme med inspiration. Dem der bliver valgt, skal kunne arbejde sammen, og jeg synes, at jeg i min karriere er lykkedes med at få enderne til at nå sammen.

Annonce

Opfordring fra baglandet

Lars Tribler er medlem af Teknik- og Miljøudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget, og til daglig driver han sin egen ejendomsmæglerforretning.


Når man går med det her så længe, bliver man nødt til at snakke med sit bagland og have opbakning til det - både det private, men også det politiske. For det er klart, at har du en organisation bagved, der siger, at det her er en dårlig idé, så skal man nok tænke over det to gange

Lars Tribler, kommunalbestyrelsesmedlem og mulig spidskandidat for Venstre


Er du blevet opfordret til at stille op?

- Ja, det er jeg. Når man går med det her så længe, bliver man nødt til at snakke med sit bagland og have opbakning til det - både det private, men også det politiske. For det er klart, at har du en organisation bagved, der siger, at det her er en dårlig idé, så skal man nok tænke over det to gange, fastslår den 56-årige.

Det går jeg så ud fra, at ingen har sagt til dig....

- Der er sikkert nogen, der mener det, men de har så ikke sagt det til mig endnu, griner Lars Tribler.

- Men man kan heller ikke vinde dem alle, og det drømmer jeg heller ikke om. Men det er vigtigt, at vi alle kan rumme hinanden, siger den 56-årige borgmesterkandidat.

Hvem der bliver sat i spidsen for partiet til kommunalvalget, det beslutter medlemmerne den 14. september på et møde i Ringe.

Fristen for at melde sig på banen udløber i øvrigt lørdag den 15. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce