Annonce
Erhverv

Har kendte som kunder: Højme-firma har vandsikret for Ringo Starr og Helen Mirren

Dantaet har i mange år leveret sine systemer til kommuner i hele landet - bl.a. også Odense Kommunes institutioner, hvor tidligere borgmester Anker Boye her får en introduktion. Foto: Dantaet

Teknologi fra Højme i Odense anbefales af nogle af verdens førende ingeniørfirmaer og forsikringsgiganter, når boligejendomme, butikscentre og VM-stadioner skal sikres mod vandskader.

Annonce

Teknologien er allerede på plads hos f.eks. en bank i Mauritius, London-kendisser som Ringo Starr og skuespilleren Helen Mirren, og den er på vej ind i kæden med 330 Hennes & Mauritz-butikker i hele England. Samtidig samarbejder Odense-firmaet Dantaet med giganter som danske Kamstrup, og en af verdens største forsikringskoncerner, der omfatter bl.a. britiske OAK Underwriters.

Alle anbefaler de - ligesom det rådgivende ingeniørfirma Cowi - teknologien fra Dantaet, som fremstiller systemer, der sikrer mod lækager i rør og vandskader, og som blot tæller 15 ansatte.

Alligevel mener stifter og direktør af Odense-firmaet Dantaet, Erik Nielsen, at det lille firma fra Højme først nu er er klar til at gå rigtigt ud på markedet.

- Vi har udviklet vores teknologi i snart 30 år og fået de nødvendige patenter på plads, så vi nu er klar til at blive en rigtig virksomhed og gå ud på de store markeder, siger han.

Bemærkningen afleveret med et stort smil og et glimt i øjet, for selvfølgelig har han efter 33 år allerede en velsmurt og effektiv forretning, som leverer teknologi, der forhindrer lækager og dyre vandskader i alt fra boligejendomme til Legos nye oplevelseshus og private hjem i ind- og udland.

Firmaet har alle år leveret plus på bundlinjen og har efterhånden opnået en høj status og anerkendelse i branchen.

Dantaet Electronics A/SAdm. direktør og stifter Erik Nielsen, bestyrelsesformand Jørn Bonnesen.

Firmaet er stiftet i 1987 og leverer teknologi, der kan overvåge og sikre alt fra fjernvarme, maskinkølevand og avancerede brugsvandsystemer i erhvervsejendomme og virksomheder, herunder landbrug, til læksikring og overvågning hos private af fjernvarme og brugsvand.

Firmaets 15 ansatte i Højme i Odense leverer løsninger til kommuner, skoler, sygehuse og virksomheder i hele Danmark. Derudover har internationale kunder også øje for løsninger, som netop nu er ved at blive del af de kommende VM-planer i Qatar, hvor teknologien anvendes af letbanesystemet og fodboldstadions.

I England har tøjkæden H&M bestilt systemet til alle sine 330 butikker.

Læksikringen slukker selv for vandet til eksempelvis en bygning, hvis overvågningen opdager, at der bliver "brugt" mere vand end de grænseværdier, der er fastlagt. På den måde kan kunderne undgå milliondyre regninger og det er bl.a. også grunden til at forsikringsselskaberne også anbefaler løsningen fra Dantaet.

Dantaets stifter og ejer Erik Nielsen, forrest, har samarbejde med store firmaer som Kamstrup, Cowi og Codan, som anbefaler produktet fra Odense. Her er han fotograferet ved en tidligere lejlighed, hvor Danfoss var i byen i forbindelse med et muligt samarbejde. Arkivfoto
Annonce

Gennemtestet produkt og patenter

Hovedmarkedet er det professionelle marked i Danmark, hvor kommuner, virksomheder og boligselskaber har taget læksikringen til sig, men private køber også trygheden fra den fynske leverandør.

- Timingen er også rigtig nu. Vi har gennemtestet vores teknologi til både brugsvand og fjernvarmeløsninger, og så er markedet modent til vores produkter, fordi der i stigende grad er fokus på den grønne profil og miljørigtige løsninger, forklarer Erik Nielsen.

Læksikringen fra Dantaet bliver i øjeblikket installeret i et kæmpe letbanesystem og på de stadioner, som tusindvis af fodboldfans i 2022 skal tage i brug, når FIFA rykker VM i fodbold til gas- og oliestaten i Qatar.

Det frembyder formentlig endnu flere muligheder i Mellemøsten, hvor der i stigende grad også er fokus på vandspild og ressourcer, men det er især i Europa, at Erik Nielsen ser muligheder efter 30 år i branchen.

- Vi ser et stort uopdyrket marked i hele Europa, og det er især Sverige, Norge og selvfølgelig det store marked i Tyskland, vi skal ind på, siger Erik Nielsen, som igennem flere år har været på plads med to mand i England.

Det har bl.a. sikret en aftale med H & M (Hennes & Mauritz, red.), som vil installere læksikringen i alle deres 330 butikker i England, hvor overklassen og rige kendisser i hjertet af London også udgør en stabil kundebase, da de gerne vil sikre deres milliondyre villaer og byhuse mod vandskader.

- Vi har bl.a. sat vores teknologi ind hos Ringo (Starr, ham fra Beatles, red.) og andre kendisser som skuespilleren Helen Mirren og den tidligere racerkører Stirling Moss, fortæller Erik Nielsen.

Annonce

Systemet lukker for vandet

Dataets systemer overvåger brugsvand og fjernvarmevand, fra det kommer ind i en bygning og slår alarm og lukker, hvis forbruget stiger pludseligt og når over nogle fastlagt grænseværdier.

I en boligblok, hvor installationen har en stor udstrækning, fungerer læksikringen med en vis tolerance overfor utætte haner og cisterner, men kan stadig, når vandforbruget bliver abnormt, lukke for vandet og sende en alarm på sms, siger Erik Nielsen.,

Han har egentlig nået pensionsalderen, men har ingen planer om at forlade butikken, og slet ikke nu, hvor teknologien fra Højme skal stå sin prøve på de store markeder.

- Jeg bliver ved, så længe det er sjovt. Vi har fløjet under radaren i mange år, mens vi har udviklet forretningen og vores teknologi. Hvis vi var gået ud på de store markeder for 20 år siden, havde det måske været for tidligt, men nu er vi nået til tredje generation af teknologien, vi har patenterne på plads og de store drenge vil gerne lege med os, fordi vi har et produkt, som de skal bruge, siger Erik Nielsen.

Han føler sig så sikker på sin teknologi, at det kun glæder ham, at en gigant som den tyske bad- og armaturproducent Grohe med flere end 6000 ansatte også er begyndt at arbejde med løsninger til læksikring.

- De er med til at hvirvle en masse opmærksomhed op i markedet. Med baggrund i vores patenter og produktmiks er der plads til os begge. Vi har patenterne, og vi laver teknologi, der holder. Vores ældste kørende anlæg er 30 år gammelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce