Annonce
Odense

Har kæmpet imod længe: Men Odense-område er igen med på ghettolisten

Trods en målrettet indsats ender Solbakken som hård ghetto den 1. december på grund af otte personer, og kommunen præsenterer derfor en udviklingsplan – der undgår nedrivning af eksisterende bygninger. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Trods ihærdig indsats fra Odense Kommune er Solbakken fortsat på ghettolisten.
Annonce

Odense: Det er lykkedes for Korsløkkeparken at komme væk fra ghettolisten, men både Vollsmose og Solbakken er igen i år på listen over de boligområder i Danmark, som har forholdsvis mange beboere uden arbejde, forholdsvis mange dømte, forholdsvis mange med kort uddannelse og en lav, gennemsnitlig bruttoindkomst.

I alt 15 boligområder er ifølge Transport- og Boligministeriets definitioner udsatte, almene boligområder pr. 1. december i år, og det er på sin vis en positiv nyhed, for det er 13 færre end sidste år, og der er ikke kommet nye områder til ghettolisten.

- Det er fantastisk positivt, at det går fremad i så mange områder, og vi allerede nu ser effekten af parallelsamfundspakken. Det er et historisk stort fald i antallet af udsatte områder på alle lister, især fordi langt flere beboere er kommet i arbejde eller uddannelse.

- Det store fald i antallet af udsatte områder er især et klap på skulderen til de boligorganisationer og kommuner, der de senere år har knoklet for at sikre blandede boligområder, så alle børn får de samme muligheder, uanset hvor de vokser op, siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i en pressemeddelelse.

For Solbakken er det imidlertid en bitter pille, for området har længe kæmpet for at komme af listen, og som Fyens Stiftstidende tidligere har beskrevet, kan det være marginaler, der afgør, om boligområdet kan slippe for den sanktion, der truer områderne på den såkaldte "hårde" ghettoliste - det er listen over boligområder, som har været på ghettolisten fire år i træk.

Almene boligområder med flere end 1000 beboere, skal reducere antallet af boliger med 60 procent, hvis de havner på den hårde ghettoliste. Eftersom Solbakken kun har cirka 1300 beboere, håber boligomforeningerne i området og Odense Kommune at kunne søge om dispensation fra kravet om 60 procent reduktion af antallet af lejligheder.

Dispensation gives dog kun, hvis boligområdet ikke overskrider kriteriet om antallet af dømte efter straffeloven, våbenloven eller loven om euforiserende stoffer - og her overtræder Solbakken ifølge Odense Kommunes beregninger kravet med 0,7 person.

I slutningen af oktober præsenterede boligselskaberne i Solbakken sammen med Odenses politikere en fem-trins plan for, hvordan området skal komme væk fra den hårde ghettoliste. Planen indebærer blandt andet en gennemgribende renovering af lejligheder, ændring af 100-150 lejligheder til ungdomsboliger, nye stier, veje og fartdæmpning, flere legepladser og aktivitetsområder samt flere kriminalitetsforebyggende og tryghedsskabende indsatser i området.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce