Annonce
Assens

Har du set røgen? Derfor brænder det på lille ø

Naturkonsulent Peter Pelle er i færd med at brænde både krat og græs af på den lille ø Fiskeholm for at skabe gode levevilkår for små kystfugle som hættemåger og splitterner. Foto: Sandra Goldek
Sølvmåger og tæt bevoksning er de senere år blevet en plage på den lille ø Fiskeholm, og derfor sætter naturkonsulent torsdag ild til græs og krat for at gøre plads til andre fugle.

Brunshuse: Har du set røg stige op fra den lille ø Fiskeholm, der ligger ud for Brunshuse ved Helnæs? Den er god nok. Det brænder på den lille ø.

Der er tale om en kontrolleret afbrænding, som skal gøre, at de små kystfugle som splitterner og hættemåger får lyst til at komme tilbage på øen. De bryder sig ikke om at yngle på steder, hvor bevoksningen er for stor, og derfor brænder naturkonsulent Peter Pelle nu noget af øen af, således at de små fugle kan få et godt udsyn. Ynglesæsonen begynder cirka i april.

- Vi er tilfredse med afbrændingen. Bålet brænder ikke så godt, men græsset brænder fantastisk, siger Peter Pelle, som foretager afbrændingen for Sinatur Hotel Gl. Avernæs, som ejer den lille ø.

Men de store sølvmåger har også været skyld i, at de små fugle er blevet skræmt væk fra Fiskeholm.

De senere år har sølvmågerne plaget Fiskeholm og har spist de små fugle, hvilket også er grunden til, at de mindre kystfugle ikke har villet yngle på øen. Peter Pelle har siden 2014 gjort en stor indsats for at gøre bestanden af sølvmåger mindre. Fra 280 par i 2014 til omkring 40 i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce