Annonce
Middelfart

Hjerteforeningen efterlyste hjertestarter

Hjertestarteren fra ydermuren af værtshuset Guldkronen i Middelfart er stjålet, oplyser hjerteforeningen. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Annonce

(Rettelse: Hjerteforeningen oplyser efterfølgende, at hjertestarteren ikke er stjålet, da foreningen havde fået forkerte oplysninger. Den blev brugt til en livreddende aktion, hvor en livløs mand ikke stod til at redde)

Middelfart: - Drengestreger eller fuldemandstosserier?

Carsten Briese fra Hjerteforeningen i Middelfart er tydeligt rystet, efter en hjertestarter er forsvundet fra Torvet i Middelfart, hvor den har hængt på Guldkronens ydermur.

Tyveriet skulle være sket natten til lørdag, og hjertestarteren har kun hængt på væggen siden maj.

- Hvorfor i alverden tage en hjertestarter, der skal redde liv. Det er helt ude i hampen set med mine øjne, siger Carsten Briese.

Han påpeger, at det kan være kritisk, da man gerne skal have førstehjælp indenfor fem-seks minutter, hvis man oplever hjertestop. Ellers kan det være for sent.

Annonce

En ny er bestilt

Den lokale afdeling af hjerteforeningen har givet 15.000 kroner til hjertestarteren, og Carsten Briese fortæller, at man har undersøgt, om maskinen har været i brug til rette formål.

Men det er ikke tilfældet, så Carsten Briese er overbevist om, at hjertestarteren er stjålet.

Og hjerteforeningen kan ikke vente på, at tyveriet muligvis bliver opklaret med at få en ny, livsvigtig maskine sat op.

- Vi er nødsaget til at have en op, og vi har allerede bestilt en, som kommer i løbet af de næste par dage. Så må vi ud og søge midler for at dække hullet i kassen, nævner Carsten Briese.

Hjerteforeningen har i foråret også været med til at sætte en hjertestarter op ved forsamlingshuset i Østergade i Middelfart, og Carsten Briese oplyser, at der samlet er omkring 150 hjertestartere i Middelfart Kommune.

Tyveriet er meldt til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce