Annonce
Fyn

Pris 37.900 kroner: Sommerferie på 1. klasse lokker med fynsk luksus

Årets sommerferie kan for mange danskere komme til at foregå hjemme i Danmark i stedet for ved eksempelvis Middelhavets strande. Men derfor behøver man ikke undvære luksus og forkælelse, og flere rejsebureauer lokker med ekstravagante ferier i Danmark. Arkivfoto: Tim K. Jensen.
Corona-restriktionerne betyder, at der er dukket flere muligheder op for dem, som gerne vil bruge rejsepengene på en komfortabel ferie på Fyn og i resten af Danmark. Eksempelvis på en yacht, der denne sommer sejler rundt i blandt andet det sydfynske øhav i stedet for Middelhavet.
Annonce

Fyn: Er sommerferien til udlandet droppet i år, behøver pengene ikke brænde i din lomme. De kan nemt blive omsat til en kort, men overdådig ferie i Danmark, hvor du blandt andet besøger Falsled Kro og andre af landets bedste spisesteder, sover i de blødeste senge og får en sjælden rejseoplevelse.

Rejsebureauet Discovery Travel beskæftiger sig normalt med individuelle rejser til fjerne destinationer som eksempelvis Maldiverne, Fiji og Zanzibar. Men denne sommer har rejsebureauet i Hellerup sammensat en seksdages ferie i Danmark, som byder på noget af det bedste fra både København, Fyn og Jylland.

Prisen - hvis den altså betyder noget - er 37.900 kroner pr. person. Hverken prisen eller det faktum, at rejsen foregår inden for landets grænser, har dog skræmt kunderne væk, oplyser marketingchef Michael Juhl.

- Vi er en lille smule overraskede, for vi havde ikke drømt om, at det ville være så populært. Flere af afgangene er udsolgt, og vi har kun pladser tilbage på afgangene 6. juni og 8. august, siger han.

Et par overnatninger på Falsled Kro indgår i den rundrejse, som Discovery Travel tilbyder sine kunder - rejsen begynder på Hotel d'Angleterre i København og går via Sydfyn til Skagen. Undervejs transporteres gæsterne og deres bagage i en vandflyver. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Annonce

Se det hele lidt fra oven

For de penge får gæsterne, som om lørdagen indkvarterer sig på Hotel d'Angleterre i København, to overnatninger i et "overdådigt" værelse, morgenmadsbuffet og treretters menu i hotellets michelinrestaurant Marchal.

Mandag formiddag forlader de hotellet for i limousine at blive kørt til Nordre Toldbod, hvorfra en vandflyver letter og bringer dem ind på en lille sightseeing ind over København og videre tværs over Sjælland, langs med Storebæltsbroen og hen over Sydfyn og til landing på vandet ved Falsled Kro.

Her venter to døgn med blandt andet champagnesmagning, morgenmad, frokost og aftenmenuer med vinmenu og overnatninger i en af kroens suiter.

Onsdag forlader gæsterne kroen og flyver ved lav højde op gennem Lillebælt for at lande vest for Middelfart. Herefter sejler flyet under begge broer for så at lette og flyve til Aarhus. Her venter et kort stop med optankning af flyet og en forfriskning til passagererne, før turen går videre nordpå forbi Mariager Fjord, Rold Skov, Rebild Bakker og Limfjorden, til flyet kan runde Grenen ved Skagen.

Annonce

Udsolgt i juli

I Skagen byder Ruths Hotel på rejsens to sidste overnatninger i en juniorsuite, og tirsdag formiddag går turen så tilbage til København, og undervejs kommer flyet forbi Læsø, Anholt, Kullen og Kronborg.

Der er plads til 10 passagerer i vandflyveren, når den første gang letter fra Nordre Toldbod i København lørdag 30. maj, og rejsen gentages fire gange i løbet af sommeren. Der er dog ingen afgange i juli - af den enkle årsag, at blandt andre Ruths Hotel i Skagen allerede har udsolgt, oplyser Michael Juhl.

På vandflyverturen fra København til Falsled Kro får passagererne en sightseeing ind over København og langs med Storebæltsbroen. Arkivfoto: John Fredy.
Annonce

Middelhavs-yacht i det sydfynske øhav

Coronakrisen har også fået andre rejsearrangører til at tænke kreativt denne sommer, og hvis man hellere vil se Danmark fra søsiden end fra et fly, kan det ønske også opfyldes med en vis mængde af bekvemmelighed.

Den danskejede yacht Sanssouci Star, som normalt ville sejle rundt i Middelhavet, er i sommer blevet omdirigeret til Danmark, og skibet, som har plads til 12 gæster, vil fra slutningen af juni og igennem juli tage gæsterne med rundt i de hjemlige farvande, særligt det sydfynske øhav.

Turene arrangeres af rejsebureauet Bella Vista Travel, der har specialiseret sig inden for krydstogter, luksushoteller og togrejser med blandt andet Orientekspressen, og yachten er ifølge rejsebureauets direktør, Jesper Boas Smith, perfekt til en stor familie eller vennepar. Men man kan også nøjes med at booke en enkelt af skibets kahytter.

Der kan blandt andet blive mulighed for en hvalsafari i Lillebælt og havkajaktur til den ubeboede ø Kyholm, når yachten Sanssouci Star stævner ud fra Svendborg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Annonce

28.000 kroner for en uge

Sanssouci Star sejler ud fra Svendborg, og der vil undervejs blive mulighed for at nyde gastronomiske oplevelser på eksempelvis Falsled Kro eller Dyvig Badehotel ved Nordborg på Als. I prisen på 28.000 kroner pr. person indgår dog alle måltider og drikkevarer ombord på det syv dage lange krydstogt.

Den endelige sejlplan vil afhænge af vejret og af kundernes ønsker, men kaptajnen regner med at komme forbi steder som Ærø, Lyø og Avernakø, Als Fjord og Sønderborg, Tunø og Odense Fjord. Undervejs kan der blive besøg på Årø Vingård, cykeltur på Endelave og Samsø, sælsafari ved Bosserne i Samsø Bælt og hvalsafari i Lillebælt.

Til dem, der ikke bare vil tilbringe ferien i ro, er der desuden både havkajakker, vandski, speedbåd, gummibåd og fiskestænger til rådighed.

Den private yacht Sanssouci Star sejler denne sommer i de danske farvande i stedet for i Middelhavet, og på krydstogterne, som begynder i Svendborg, kommer gæsterne især rundt i det Sydfynske Øhav. Arkivfoto: John Fredy.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce