Annonce
Kultur

Har du penge kan du få: Maleri kan indbringe op mod en halv milliard

Botticellis "Young man holding a roundel" vurderes flere steder at kunne indbringe op mod en halv millard danske kroner. Foto: Sotheby's
Et Rembrandt-maleri, der i sin tid blev købt for 64 pund, forventes solgt til mellem 120 og 180 millioner kroner, mens et Botticelli-værk måske kan nærme sig den halve milliard.
Annonce

Der skal rodes dybt - meget dybt - i lommerne, hvis man skal have en chance for at få et pænt maleri med fra en kommende Sotheby's aution i New York.

Her er det nemlig, som auktionshuset selv beskriver det, "mestrene", der er under hammeren i det, man kalder Masters Week, hvor en stribe højprofilerede - og virkelig dyre - kunstnere er under hammeren.

Blandt de absolutte sværvægtere er Rembrandt og Botticelli, hvor førstnævntes værk "Abraham and the angels" forventes at kunne indbringe mellem 20 og 30 millioner dollars - altså et sted mellem 120 og 180 millioner kroner. Det er noget af et prishop i forhold til de 64 pund, som en engelsk køber gav for værket i 1848.

Rembrandts "Abraham and the Angels" vurderes at gå for mellem 120 og 180 millioner kroner. Foto: Sotheby's

Er du mere til Sandro Botticelli, så er du nødt til at kontakte Sotheby's for at få deres vurdering af prisen, men forbered dig på et svar, der vil blæse de fleste bagover. Flere steder spekuleres der i, at maleriet "Young man holding a roundel" vil kunne indbringe op mod 80 millioner dollars, og så nærmer vi os altså den halve milliard. Det er i øvrigt hundrede gange mere, end hvad den nuværende ejer gav i 1982, skriver The Art Newspaper.

Er det lige til den dyre side, så er det muligt at løbe listen over andre malerier igennem, der vil være til salg samtidig med de to giganter. Her finder du værker fra 100.000 dollars og op.

Auktionen finder i øvrigt sted 28. januar klokken 10 lokal tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce