Annonce
Faaborg-Midtfyn

Har du også bemærket det? Her er forklaringen bag den mystiske firkant af fliser

Renovering af Torvet i Ringe er så småt gået i gang. Der er netop lagt prøveklinker, og i løbet af foråret bliver belægningen lagt. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
Renovering af Torvet til mange millioner er nu gået i gang. Renoveringen tager for alvor fart i løbet af foråret.

Ringe: De første små skridt til en kæmpe forvandling af Torvet i Ringe bliver nu taget - eller rettere er taget.

En mindre del af Torvet er nemlig blevet udstyret med prøveklinker i forskellige mønstre for at finde ud af, hvilken belægning pladsen skal udstyres med.

- Vi vil gerne have, at Torvet skal fremstå som noget særligt, og da cirka 30 procent af de gamle fliser er frostsprængte, skal der lægges nye klinker og gerne med nye farver og mønstre. Derfor har vi lagt en prøvebelægning, forklarer Hanne Raunsmed, projektleder i Faaborg-Midtfyn Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Træer gav debat

Fem millioner kroner koster den samlede forvandling af den centrale plads midt i Ringe, og i den indgår også, at der skal plantes flere træer, som foruden at gøre området grønt har til formål at give læ.

Jeg tror, at vi alle i disse tider er spændte, når vi sender noget i udbud. Men vi håber, at vi kan få det, vi gerne vil have for de penge, vi har.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget

I de første skitser var der lagt op til cirka 60 træer, og det fik bekymrede miner frem hos flere butiksejere, som både frygtede for "gemte" forretninger og et hav af nedfaldne blade om efteråret.

Kritikken og bekymringerne blev hørt, og efterfølgende har arkitekten savet mængden af træer ned til cirka 15, hvilket blev spiseligt for handelslivet.

Derudover kommer det nye torv til at rumme nyt springvand, ny scene og en ny legeplads. Legepladsen skal placeres, hvor det nuværende pizzeria (tidligere Torvecaféen) ligger i dag.

- Den passer ikke ind i området længere, så den skal væk. Der er tale om en erhvervsdrivende, og vi håber, at vedkommende kan finde en anden lokalitet i byen, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Venstre-manden Søren Kristensen, der i samme ombæring bemærker, at der er tale om en kommunal ejendom.

Annonce

Restaurant på vej

Torvet skal indrettes, så en kommende restaurant i den tidligere Punkt 1-butik får mulighed for udeservering, og ifølge direktøren for Brugsens Supermarked Ringe, Henrik Dalgaard, arbejdes der stadig på restaurantprojektet - sammen med en interesseret restaurantindehaver.

Det er brugsforeningen, der ejer bygningen.

- Lokalet er ikke indrettet til, at der skal være en restaurant, så der er en masse økonomi, der skal regnes igennem. Men vi er ved at være så langt, at projektet kan sendes til godkendelse i kommunen, afslører Henrik Dalgaard.

Den, næsten, endelige plan for forvandlingen af Torvet i Ringe blev præsenteret for borgerne for cirka et år siden. Nu går arbejdet så i gang. llustration: Gustin Landskab

Omdannelsen af Torvet sker over tre faser for så vidt som muligt at kunne opretholde aktiviteterne.

Første del kører frem til sommeren 2022, hvor Torvet blandt andet får ny belægning. En dark horse i hele projektet er dog situationen med stigende priser på materialer og mangel på materialer.

Det har allerede gjort andre kommunale byggeprojekter meget dyrere.

- Jeg tror, at vi alle i disse tider er spændte, når vi sender noget i udbud. Men vi håber, at vi kan få det, vi gerne vil have for de penge, vi har, siger Søren Kristensen.

I fase 2 bliver blandt andet springvandet og en scene etableret. I tredje og sidste fase bliver der etableret en større legeplads.

Bæredygtighed indgår som et element i renoveringen, og derfor vil de klinker, som ikke er i stykker, blive genanvendt andre steder i kommunen. Derfor er det også målet at placere granitkunsten i det nuværende springvand et andet sted. Teknikken vil også blive forsøgt genanvendt, oplyser kommunen.

På samme måde vil der også blive arbejdet med ny anvendelse for den gamle legeplads.

Torvet forventes at være helt færdigt til foråret 2023.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nyborg

Dropper talentpriser: Ingen blev nomineret

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Annonce