Annonce
Fyn

Har du mistanke om at nogen misbruger din identitet? Her er fire gode råd

Politibil i København, mandag den 21. december 2020.
Identitetstyveri er et voksende problem i Danmark, hvor politiet får et stigende antal anmeldelser om den slags kriminalitet.

I 2019 havde 3 procent af den danske befolkning mellem 16 og 89 år oplevet at tabe penge som følge af identitetstyveri, falske mails eller hjemmesider. Her er fire råd fra Det Kriminalpræventive råd til, hvis du mistænker at nogen misbruger din identitet.

1 Spær dine kort

Hvis du opdager, at dine NemId-loginoplysninger eller andre personlige oplysninger er blevet misbrugt, er det vigtigt, at du hurtigt spærrer dine kort.

2 Anmeld det til politiet

 For alle identitetstyverier gælder det, at du skal lave en anmeldelse via politiets digitale anmeldelsesportal på www.politi.dk/anmeld. En kopi af politianmeldelsen eller en kvittering for din henvendelse kan bruges som dokumentation over for kreditorer, pengeinstitutter eller andre involverede, hvis det viser sig, at de personlige oplysninger er blevet eller senere bliver misbrugt.

3 Kontakt aftaleparter

 Opdager du, at der er oprettet lån eller abonnementer i dit navn, er det vigtigt, at du omgående kontakter de pågældende aftalepartnere, og gør dem opmærksom på, at din identitet i det pågældende forhold er blevet misbrugt, og at du derfor ikke mener, at du er bundet af aftalen eller forholdet. Fastholder den anden part, at du er bundet af aftalen eller forholdet, bør du anmode den om en redegørelse for, hvordan vedkommende har sikret sig, at aftalen eller forholdet er indgået med dig.

4 Opret en kreditadvarsel

 På borger.dk er det muligt at oprette en kreditadvarsel, hvis du har mistanke om misbrug af dit CPR-nummer. En kreditadvarsel vil sende et signal til pengeinstitutter og kreditforeninger om, at de skal være ekstra grundige i deres identitetskontrol, inden de opretter for eksempel et lån i dit navn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce