Annonce
Odense

Har du husket fisketegnet? Fiskerikontrollen havde snøren ude på Odense Havn

På fotoet ses far og søn, Paw og Isak Brøgger, på Odense Havn. Fiskerikontrollør Anders Larsen (th.) kunne konstatere, at de havde styr på både udstyr, regler og fisketegn. Foto: Fiskeristyrelsen
Det er vigtigt at have styr på reglerne, når man gerne vil have en sild på krogen. Lige nu fører Fiskerikontrollen ekstra kontrol, og på Odense Havn var der styr på tingene.

Havnen: Lige nu er det især hornfisk og sild, der er at finde i de danske farvande, og det inderste af Odense Havn er ingen undtagelse, hvor sildene nærmest flokkes om fiskerne. Og fiskerne om sildene.

Da Fiskerikontrollen i sidste uge var rundt på Fyn og Langeland, gik vejen også forbi Odense Havn for at sikre, at der var styr på både udstyr og gyldigt fisketegn hos de fiskere, der var mødt op. Det skal man nemlig have, for at kunne fiske lovligt i havnen.

- Når vi er ude på fiskerikontrol, møder vi lystfiskere i alle aldre og med forskellige interesser. Der er nogle, der fisker for sporten og konkurrencens skyld, og som er ude, så tit de kan. Og så er der dem, som bare fisker for hyggens eller naturoplevelsens skyld, siger fiskerikontrollør Morten Skøtt.

Annonce

Vær opmærksom på reglerne

Chancen for at møde en fiskerikontrollør fra Fiskerikontrollen i den kommende periode vil være større end normalt, for Fiskerikontrollen har lige nu et øget fokus på at kontrollere, at lystfiskerne langs Danmarks 8.750 km lange kyststrækning overholder de gældende regler.

Nogle steder findes der fredningsbælter, hvor lystfiskeri ikke er tilladt, og andre steder skal man være medlem i en fiskeriforening for at kunne kaste snøren ud med god samvittighed. Hvis man ikke har sine papirer i orden, kan det koste en afgift på 740 kroner.

Fisketegn

  • Alle personer mellem 18 år og folkepensionsalderen skal indløse fisketegn, inden de påbegynder fiskeriet.
  • Har man en smartphone med internetadgang, kan der hurtigt indløses et fisketegn på ww.fisketegn.dk, og på få minutter er man klar til at fiske.
  • Et lystfiskerdagstegn koster 40 kroner, et ugelystfiskertegn koster 130 kroner og et årslystfiskertegn koster 185 kroner.
  • Indtægterne fra salg af fisketegn går blandt andet til ophjælpning af fiskebestande, samt til at forbedre forholdende i vandløb og på kysterne.
  • Fiskeristyrelsens fiskerikontrollører har i kampagneperioden et øget fokus på tilsynet med lystfiskeriet, så der er lige nu større chance for, at du skal vise dit fisketegn frem, og at din fangst bliver kontrolleret.
  • Hvis du hverken er folkepensionist eller under 18 år og fisker uden gyldigt fisketegn, kan det koste en afgift på 740 kroner fra Fiskekontrollen.

Der blev ikke delt nogen bøder ud på Odense Havn, da Fiskerikontrollens mand på stedet, Anders Larsen, i sidste uge blandt andre tjekkede Paw og Isak Brøgger (far og søn, red.), som brugte eftermiddagen på sildefiskeri.

En aktivitet, som flere danskere har fået øjnene op for ifølge fiskerikontrollør Morten Skøtt.

- Fiskeri er en aktivitet, hvor alle kan være med uanset erfaring og ambitionsniveau. Det er noget rigtig mange har fået øjnene op for under corona-nedlukningen, hvor et stigende antal danskere har fået smag for lystfiskeriet.


Fiskeri er en aktivitet, hvor alle kan være med uanset erfaring og ambitionsniveau. Det er noget rigtig mange har fået øjnene op for under corona-nedlukningen, hvor et stigende antal danskere har fået smag for lystfiskeriet.

Morten Skøtt, fiskerikontrollør
Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce