Annonce
Odense

Har du det, der skal til?: X Factor kommer til Odense

Sofie Linde fortsætter som vært, når TV 2 sender X Factor for første gang i 2019. Arkivfoto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Lørdag den 18. august inviterer X Factor til precasting i Odense, når TV 2 for første gang afholder konkurrencen.

Selvom der sidste år også i Odense var precasting til X Factor, var det dog ikke en odenseaner, der løb med sejren i programmets 11. udgave.

Her vandt Thomas Blachmans gruppe Place on Earth, men man skal ikke kigge længere tilbage end sæson 10 for at finde Odense-deltagere med gruppen Vkation, der består af fætrene Victor Vedel Kruse og William Vedel Kristensen. De røg ud i semifinalen, og faktisk har programmet aldrig haft en odenseansk vinder.

Den statistik er det dog muligt at ændre i næste sæson, for spirrende sangtalenter i Odense har nemlig chancen for at udleve drømmen om en pladekontrakt, når X Factor endnu en gang kommer til byen for at holde precasting. Det sker lørdag den 18. august på Rugårdsvej 25 i TV 2's bygninger.

Her vil der ikke kun være noget for de kommende stjerner. Andre er også velkomne og kan være med i gratis rundvisninger på TV 2 hele dagen, og der bliver uddelt smagsprøver på brunsviger.

Annonce

Precasting til X Factor

Castingen foregår lørdag den 18. august på Rugårdsvej 25, 5000 Odense C.

Du kan tilmelde dig precasting på tv.tv2.dk/xfactor eller møde op på dagen.

Du kan melde dig til precasting, hvis du er 15 år, eller fylder det senest den 1. januar 2019.

Derudover må du ikke i forvejen have en aftale med et pladeselskab eller lignende.

X Factor afholder sin 12. sæson i Danmark.

Det er første gang, konkurrencen afholdes af TV 2.

Ingen Blachman

Det er anden gang, musikkonkurrencen afholder casting i Odense. Første gang var i juni sidste år, hvor DR tyvstartede konkurrencen ved at holde en tidlig precasting i byen. Først to måneder senere i august afholdt de castingen i de andre to byer Århus og København.

Til dette års precasting skal man dog ikke regne med at møde hverken Thomas Blachman, Oh Land eller Ankerstjerne, som er dommere i konkurrencen. Da det er en precasting, bliver kun de, der er interessante for konkurrencen, sendt videre til audition, hvor de tre dommere vil vælge, hvem der kommer videre i programmet.

Lørdag bliver man altså vurderet af andre udvalgte dommere, der bedømmer, om talenterne har, hvad der skal til.

Som noget nyt kan bands stille op i X Factor, men stiller du op i et band, skal du ikke møde op til precastingen. Du skal i stedet sende en video af dig selv i forbindelse med tilmelding på TV 2's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce