Annonce
Fyn

Har du den: De vil finde Fyns bedste filmidé

Lasse Handberg og Carsten Bang fra Ulla Film går sammen med Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende på jagt efter Fyns bedste filmidé. Foto: Klaus Knakkergaard
Alle kan få en god idé, og vi vil rigtig gerne høre den. Det er grundstenen i den kampagne, Ulla Film, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis nu sætter i gang. Vi kalder ud til alle for at finde Fyns bedste filmidé, og det kan lige så godt være dig, der har den.
Annonce

Har du nogensinde fået en idé, der ville være oplagt til en film?

Så er det nu, du skal til tasterne.

I et samarbejde mellem filmselskabet Ulla Film, Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og ikke mindst fynboerne, går vi nu på jagt efter Fyns bedste filmidé. Det er et åbent kald ud til alle – og der menes virkelig alle, for i dette format findes ingen dumme idéer.

- Og man skal ikke holde sig tilbage. Det er slet ikke utænkeligt, at det er den umiddelbart dummeste idé, der viser sig at være den bedste. Jeg tror, at mange gode idéer er udsprunget af noget, der virkede dumt, siger Carsten Bang.

Han er ét af benene i filmselskabet Ulla Film, der har påtaget sig opgaven med at ændre den måde, filmbranchen traditionelt arbejder på. Et af de andre ben hedder Lasse Bo Handberg, han er direktør for Ulla Film.

- Det er grundlæggende en idé om at skabe noget sammen og gå ud og spørge publikum, hvilken film de godt kunne tænke sig at se. Det er en søjle i Ulla Film, at vi gerne vil åbne hele processen med at lave film, og at vi går efter maksimal involvering af publikum, siger han.


Det er grundlæggende en idé om at skabe noget sammen og gå ud og spørge publikum, hvilken film de godt kunne tænke sig at se. Det er en søjle i Ulla Film, at vi gerne vil åbne hele processen med at lave film, og at vi går efter maksimal involvering af publikum

Lasse Bo Handberg


Det virker muligvis indlysende, at involvering af andre alt andet lige må give nye perspektiver, men det har alligevel ikke altid været kutyme i filmbranchen.

- Film er normalt langt væk fra sit publikum i skabelsesprocessen, og det vil vi gerne ændre. Det er klart, at man giver afkald på ret meget kontrol, når man gør det, og det kan være temmelig angstprovokerende. Men til gengæld også enormt givende. Jeg har det lidt ligesom med det at løbe en tur. Det er svært at komme i gang, men når man har gjort det, så kan man mærke, hvor godt det var, siger Lasse Bo Handberg, der har været øvelsen igennem i sin tid som teaterdirektør på Mungo Park.

Her skrev han blandt andet forestillingen ”Erhard mod Monopolet”, hvor han fik borgerne i Gladsaxe Kommune til at melde ind med historier og idéer til forestillingen.

- Det var overvældende at se, hvor mange der rent faktisk meldte ind. Det er jo det første, man kan blive lidt angst for: kommer der overhovedet nogle idéer ind? Men det gjorde der, og resultatet blev virkelig godt. Og fordi vi havde et lokalt udgangspunkt, gav det også en legitimitet og autenticitet, som vi ellers ikke ville have, siger han.

Annonce

Crowdsourcing

Kollegaen Carsten Bang er enig. Normalt er han ikke typen, der involverer publikum i den skabende proces, og han anerkender fuldt ud, at det er et greb, der kan noget helt unikt.

- For nogle år siden samarbejdede jeg med Baggårdteatret i Svendborg om et stand-up-show, hvor jeg allerede i den første proces havde et publikum med inde og idéudvikle, og det gav nogle perspektiver, jeg ikke selv havde. Selvfølgelig gjorde det det, fordi folk jo går rundt med alle mulige forskellige perspektiver og idéer om ting, som jeg ikke gør.

Og det er præcis de idéer, makkerparret gerne vil have fingre i. Med et populært ord kan man kalde det ”crowdsourcing” af idéer, hvor alle kan bidrage.

- Der er ingen krav til længde eller dybde på en idé. Det eneste krav er, at idéen skal være fynsk. Det kan fortolkes relativt bredt. Den kan handle om en fynsk bager, der drager ud i verden for at sælge brunsviger, den kan foregå et særligt sted på Fyn, det kan være en fynsk begivenhed, der er central i fortællingen. Der er mange muligheder, det væsentlige er, at man ikke holder sig tilbage, siger Lasse Bo Handberg.

De indsendte filmidéer bliver i første omgang læst igennem af en jury, der udvælger otte semifinalister. De præsenteres ved to arrangementer – et i Svendborg og et i Odense. De fire bedste går videre til finalen i Middelfart, hvor vinderen kåres.

- Vi går selvfølgelig efter, at Fyns bedste filmidé også rent faktisk bliver til en film. Men fordi det er så relativt dyrt at lave film, og der skal fonde ind over, der skal godkende filmen, så kan vi ikke love det. Men vi lover, vi laver et manuskript på filmen, siger Lasse Bo Handberg.

Fakta

Sammen med fynboerne, Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende går filmselskabet Ulla film på jagt efter Fyns bedste idé til en spillefilm. En fynsk historie, fortalt af fynboerne.

Måske er det en gammel historie, som mangler at blive fortalt på film? Måske en ny? Måske er det historien om en kendt fynbo? Måske en hidtil ukendt hændelse? Måske er det historien om et særligt sted? Eller om en fynbo, der rejste væk fra øen – eller en person, der kom til? Måske er historien baseret på virkelige hændelser, måske er det ren fiktion.

Eneste regel er, at ideen skal have et fynsk udgangspunkt. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Bare man har en idé til en spændende, rørende eller interessant film med et fynsk udgangspunkt, så kan man være med.

Deadline for indsendelse af ideer er den 27. oktober.

En jury vil udvælge de otte bedste ideer, som alle premieres. De otte ideer præsenteres ved to livearrangementer i henholdsvis Scala i Svendborg 10. november og Cafebiografen i Odense 12. november.

De fire bedste idéer er med i finalen i Panorama i Middelfart 19. november.

Du kan sende din filmidé til fynsbedstefilm@fyens.dk (det må maks. fylde én A4-side) eller ved at udfylde formularen herunder. Deadline for indsendelse af ideer er den 27. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce