Annonce
Kerteminde

Har du altid drømt om at eje din egen vingård?: Nyholmgaard er sat til salg for 9 millioner kroner

Dina og Jan Nyholmgaards livsværk - vingård med 4,5 hektar druemarker og eget topmoderne vineri - er sat til salg. - Vi har opnået alt, hvad vi gerne ville, så nu har vi lyst til at prøve noget, der er knap så fysisk udfordrende, vi bliver jo ikke yngre, forklarer Jan Nyholmgaard. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Nyholmgaard Vin har netop høstet seks medaljer for deres vine. Nu har ejerne Dina og Jan Nyholmgaard sat vingården til salg.

Annonce

Står du og drømmer om at blive vinbonde, så er der et rigtigt godt tilbud til dig lige nu. Et af Danmarks bedste vinerier med en tilhørende vinmark er netop sat til salg.

Dina og Jan Nyholmgaard, der for mindre end to uger siden blev de store medaljesluger ved Dansk Vinskue 2017, har besluttet sig for at stoppe deres vineventyr.

- Tja, det er jo nok en lidt kedelig historie for dig, for vi skal ikke skilles, der er ikke nogle kreditorer, der river os i trøjen, og der er ikke noget, der er gået galt, svarer Jan Nyholmgaard, da avisen spørger hvorfor i alverden, man sætter sin vingaard til salg, når man lige er blevet overdænget med hædersbevisninger.

- Ja det er jo lige før, vi kan kalde os Danmarksmestre i hvidvin, men det er vel heller ikke noget dårligt sted at stoppe. Vi har været på en lang og spændende rejse, men vi bliver jo ikke yngre i kroppen, så vi er enige om, at nu skal det være.

Nyholmgaard er sat til salg hos ejendomsmægler Lilienhof. Prisen er 9.000.000 kroner. For den pris får man 254 kvm. bolig samt vineri og destilleri, gårdbutik og showroom, og 54.891 kvadratmeter grund.På grunden er bl.a. 4,5 hektar vinmarker beplantet med primært grønne druer.

Med i handlen følger et moderne vineri, der blev etableret i 2008, med en tankkapacitet på 20.000 liter.

Der produceres både rosévin, hvidvin, muskatvin, mousserende vin, æblevin og kirsebærvin i vineriet.

Annonce

Slutter på toppen

Dina og Jan Nyholmgaard begyndte på deres vineventyr for 10 år siden.

- Vi startede helt på bar bund, men vi var fast besluttede på, at det her det skulle bare lykkes, fortæller Jan Nyholmgaard.

- Nu har vi et topmoderne vineri, knap fem hektar vinmark der er på sit højeste, og vi har opnået at lave vine i en kvalitet, så de høster både national og international anerkendelse.

Det har været hårdt arbejde at opnå de resultater, så hårdt, at parret ikke længere synes, de har kræfterne til det. Og, som han siger, skal parret - der er henholdsvis 56 og 57 år gamle - ud og prøve noget nyt (der er mindre fysisk krævende), så er det nu.

- Vi kan ikke se, hvordan vi skal udfordre os selv yderligere - ud over den fysiske udfordring. Vi har nået toppen, og det er vel et godt tidspunkt at sælge på. Nu kan vi tilbyde en ny ejer at overtage 10 år gamle marker, og det er noget af det bedste, man kan erhverve sig, siger Jan Nyholmgaard.

- Nu håber vi bare, at der er nogle andre, der har lyst til at fortsætte den rejse, vi startede på for 10 år siden. Det hele står lige klar til at gå til, man skal bare komme med kræfterne, siger han og tilføjer, at den kommende nye vinbonde selvfølgelig også skal tilegne sig noget know-how.

Jan Nyholmgaard lover, at han og Dina vil hjælpe den nye ejer i gang med vinproduktionen og dele ud af deres erfaring, så næste vinbonde på gården kan komme godt i gang.

- Det er jo hjerteblod for os, så vi vender det ikke bare ryggen. Vi vil selvfølgelig gerne se, at der fortsat kommer gode vine fra de marker, vi har anlagt.

Annonce

Beholder selskabet

Men fremover kommer vinene ikke til at hedde Nyholmgaard, for selskabet og dermed navnet er ikke til salg.

- Det er jo vores efternavn, og vi har fået det navn forbundet med god kvalitet, så det beholder vi for os selv.

De, der holder af at drikke et glas Nyholmgaard Vin kan glæde sig over, at med mindre der sker en usædvanlig hurtig handel, så kommer der endnu en årgang Nyholmgaard Vin. Druerne hænger på vinstokkene og er snart klar til høst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce