Annonce
Indland

Har bedt om flere alternativer: Fynbus beslutter først besparelser til maj

- Vi vil gerne have et præcist billede af, hvorfor passagertallet er faldet så meget, før vi kan agere på det, siger Anders W. Berthelsen (S), Odense Kommunes repræsentant i Fynbus' bestyrelse. Foto: Yilmaz Polat

På et møde torsdag er den nykonstituerede bestyrelse i Fynbus blevet enig om, at der skal findes flere alternativer til besparelser, før en beslutning tages.

Forslag om at lukke de to regionale busruter 110 og 920 har de seneste dage skabt splid mellem medlemmerne af Fynbus' bestyrelse. Men der blev gydet olie på vandene, da repræsentanter fra Region Syddanmark og de fynske kommuner, der sammen ejer Fynbus, torsdag holdt møde og konstituerede den nye bestyrelse.

- Vi fik det snakket ganske godt igennem. Nu handler det om at stå sammen og finde både forklaring og løsninger, uden vi skal begynde at gøre hinanden til skurke. Der var en fin stemning, og holdningen er, at vi står med et fælles problem, som vi sammen skal finde en løsning på. Vi regner med, at der kan træffes en beslutning i maj, siger bestyrelsesmedlem Anders W. Berthelsen (S) fra Odense Kommune.

Efter de seneste års tab af 2,6 millioner passagerer, som ifølge Fynbus især skyldes letbanearbejdet, skal det regionale busselskab spare omkring ti millioner, og bestyrelsemedlemmer som Per Jespersen (S) fra Nyborg og Kristian Nielsen (V) fra Faaborg-Midtfyn havde peget på, at Odense måtte til lommerne. Det afviste borgmester Peter Rabhæk Juel dog kort før mødets start og efterlyste samtidig dokumentation for, at letbanebyggeriet har så stor skyld i passagerflugten, som Fynbus mener.

Annonce

Om Fynbus

Fynbus ejes af Region Syddanmark og de fynske kommuner på nær Ærø.

Formanden for bestyrelsen er igen Morten Andersen (V), borgmester på Nordfyn, og næstformanden er Poul Andersen (S), medlem af regionsrådet.

Derudover er medlemmerne: Bo Libergren (V), Region Syddanmark, Leif Rothe Rasmussen (S) fra Assens, Kristian Nielsen (V) fra Faaborg-Midtfyn, Jesper Hempler (SF) fra Kerteminde, Jan Ole Jakobsen (V) fra Langeland, Regitze Tilma (V) fra Middelfart, Per Jespersen (S) fra Nyborg, Anders W. Berthelsen (S) fra Odense samt Flemming Madsen (S) fra Svendborg.

FynBus rådgiver ejerne om, hvordan buskørslen kan planlægges bedst muligt og laver køreplanerne. Selve kørslen sendes i udbud.

Vil have flere alternativer

Inden Fynbus-bestyrelsen beslutter, hvor de ti millioner skal findes, vil den have bedre kendskab til årsagen bag passagertabet og desuden flere forslag til besparelser på bordet.

- Vi besluttede, at vi vil have flere alternativer. Administrationen i Fynbus skal komme med et større sparekatalog. Der er ingen, der synes, at de to ruter er løsningen. Men vi kan ikke garantere noget - pengene skal jo spares. Men vi vil have nogle flere muligheder, og måske kan vi finde flere mindre besparelser, som tilsammen kan give det samme beløb, siger Anders W. Berthelsen.

Inden jul blev der bestilt en ekstern undersøgelse af, hvorfor antallet af passagerer hos Fynbus er faldet så markant de seneste år.

På mødet torsdag blev der genvalg til formand Morten Andersen, Venstres borgmester på Nordfyn, og næstformand Poul Andersen, der er socialdemokratisk regionsrådsmedlem i Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce