Annonce
Sport

Hansen advarer trods sejr: Sådan må vi ikke starte igen

Mikkel Hansen brændte to straffekast i første halvleg, men spillede sig op og endte på fem scoringer.

Først efter pausen fandt det danske landshold løsningerne mod en besværlig egyptisk modstander.

Det danske håndboldlandshold skal meget hurtigere ud af starthullerne på onsdag mod Sverige, end tilfældet var i mandagens VM-møde med Egypten.

Sådan lyder det fra Mikkel Hansen efter den danske 26-20-sejr, som kom i stand efter en noget svingende indsats, hvor anden halvleg var markant bedre end den første.

- Der manglede nogle procenter i første halvleg, og kommer vi ind med samme indstilling mod Sverige, bliver vi straffet prompte, siger Mikkel Hansen.

Danmark førte 9-7 ved pausen, og mens der er grund til at rose forsvarsspillet, er det usædvanligt, at den danske offensiv har det så svært som i de første 30 minutter mod nordafrikanerne.

- Vi fik ikke investeret nok i starten og skulle have været lidt mere selviske. Vi ville hellere spille sidemanden fri end selv at tage skuddene.

- Det sker nogle gange. Det fik vi heldigvis ændret på i anden halvleg, siger Mikkel Hansen.

Det offensive egyptiske forsvar voldte problemer, og det var først, da landstræner Nikolaj Jacobsen efter pausen dikterede syv-mod-seks i angrebet, at der kom gang i målscoringen.

- Syv-mod-seks lykkedes fint, og det er et våben, man kan bruge i ny og næ, når man ikke føler, at man har styr på angrebet, siger Mikkel Hansen.

Fløjspilleren Lasse Svan var en af de danskere, der profiterede af overtalsspillet.

Veteranen blev sat bedre i scene efter pausen og blev i alt noteret for fire mål på fem forsøg.

- Egypterne havde ingen løsninger på vores syv-mod-seks, og det er noget, vi har skrevet os bag øret, næste gang vi møder et offensivt forsvar, lyder det fra Svan.

Danmark har efter sejren fortsat maksimumpoint ved VM og kvalificerer sig til semifinalen selv med et lille nederlag til Sverige i den sidste mellemrundekamp på onsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce