Annonce
Erhverv

Coronakrisen gav idé til ny forretning: Nu sælger han test for antistoffer

Hans Eibe Sørensen har startet Qdiagnostics, som sælger antistoftests. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Hand Eibe Sørensen sælger test for corona-antistoffer til danske virksomheder. Selvom han endnu ikke har tjent en krone, hjælper han gerne danskerne med at komme gennem coronakrisen. Og om ikke andet har han lært en hel del om sig selv.

Vi kan nu alle blive testet for, om vi har corona. Det er dog stadig meget begrænset, hvem der kan blive testet for at have haft corona - og det tal er ikke uden betydning. Hans Eibe Sørensen har under coronakrisen opstartet qDiagnostics - en virksomhed, som sælger antistoftests til andre virksomheder, som gerne vil teste deres medarbejdere.

- Det hele går ud på test, test og test. Det er sådan set det eneste, som folk kan blive enige om i den her situation - der skal bare testes! Men ved at teste efter, om folk allerede har haft corona, kan vi afdække mørketallene, så vi ved, hvem der har været smittet og er immune. Specielt de store virksomheder kan også være med til afdække mørketallene i enten et lokalt område eller i en industri, siger Hans Eibe Sørensen.

Antistoftestene er ifølge Hans Eibe Sørensen af høj kvalitet og kan give et svar indenfor 15 minutter. Testen skal dog udføres med hjælp af en person med sundhedsfaglig baggrund og kan ikke bruges som hjemmetest. Det er derfor, at Hans Eibe Sørensen sælger antistoftestene til virksomheder.

- Det virker til, at dem, som køber testen, er de virksomheder, der har fokus på deres frontlinje-personale - altså medarbejdere med kundekontakt. Medarbejderne kan føle sig mere sikre, og på samme måde kan virksomheden kommunikere ud, at de passer godt på deres personale, uddyber Hans Eibe Sørensen.

Qdiagnistics

Qdiagnistics er en enkeltmandsvirksomhed drevet af Hans Eibe Sørensen.

Virksomheden sælger antistoftests, som kan fortælle, om man har haft coronavirus og derfor har opbygget immunitet.

Virksomheden var under opbygning fra starten af marts og kom for alvor på markedet, da Hans Eibe Sørensen modtog de første antistoftests fra Kina den 27. marts.

Testene kommer i et testkits med 20 tests, og en enkelt test koster 124-174 kroner alt afhængigt af, hvor mange man bestiller.

Du kan læse mere om virksomheden og bestille antistoftests til din egen virksomhed på Qdiagnostics hjemmeside: www.qdiagnostics.com

Nye muligheder

Hans Eibe Sørensen har aldrig været bleg for at kaste sig ud i nye udfordringer. Den tidligere sergent ved militærpolitiet har været lektor på Syddansk Universitet, udbudt forskellige kurser, og så har han været inde over en del opstartsvirksomheder - enten ved at starte dem selv eller ved at sidde i advisory boards og bestyrelser. I 2016 startede han virksomheden Test Dig Selv (TDS), som lavede DNA-hjemmetests, men i oktober sidste år var pengene sluppet op, og Hans Eibe Sørensen måtte vende ryggen til projektet.

- Jeg er stadig ret stolt af Test Dig Selv, for den sad egentlig lige i skabet - bortset fra, at det var dårligt timet i forhold til markedet. Men det sluttede, og så sad jeg med en masse viden om digitalisering, digital forretningsudvikling og bioteknologi.... og så kom corona, fortsætter han.

Iværksætteren så en mulighed og et nyt marked. Til at starte med var ideen faktisk, at den nye virksomhed skulle være med til at teste, om folk havde corona. I sidste endte landede Hans Eibe Sørensen dog på test af, om man har antistoffer, og sådan blev qDiagnostics til.

- Sparegrisen var jo tom efter Test Dig Selv, så jeg har været ude og låne startkapital til det første lager. Jeg er vel omkring nul nu, men selvom jeg ikke tjener på det, og jeg bruger vildt lang tid på det, skal jeg nok klare mig på en eller anden måde. Lige nu skal Danmark hjælpes, siger Hans Eibe Sørensen.

Annonce

Et bidrag til nationen

Han ser tilbage på de sidste måneder med stolthed.

- Jeg har lært meget om mig selv. Jeg har fundet ud af, hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan, så læringsmæssigt har det været helt igennem fantastisk. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det også lang tid siden, jeg har følt, at jeg har lavet noget så meningsfuldt. Soldaten i mig er glad, og jeg føler på en eller anden måde, at jeg har bidraget til nationen, siger Hans Eibe Sørensen.

Iværksætteren har derfor også en klokkeklar ide om, hvad der skal ske med qDiagnostics i fremtiden.

- Målet med qDiagnostics er at blive overflødig - eller i hvert fald, at de produkter, som vi sælger nu, bliver overflødige. Derfor ved jeg heller ikke, hvordan det hele ender, og hvornår qDiagnostics bliver lagt på hylden, siger Hans Eibe Sørensen.

Testen er ikke til hjemmebrug og må kun laves i samarbejde med certificeret sundhedspersonale. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
En lancet prikker hul på fingeren, så blodet kan blive testet. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Hans Eibe Sørensen har tidligere haft viksomheden TDS (test dig selv), der lavede DNA-hjemmetests. Virksomheden gik konkurs i oktober 2019. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Aarup-firma vil forhindre digitale gidseltagninger:  - Vores løsning har internationalt potentiale

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Under 150 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Australiere køber medicinsk cannabisfabrik i Stige for 100 millioner kroner - alle arbejdspladser er reddet

Odense For abonnenter

Efter flere års modstand: Nu accepterer Venstre og Konservative foreløbig rød bloks skattestigning

Danmark

Følg med live: Må du rejse til Holland på lørdag?

Sport For abonnenter

Starten på et fynsk håndboldoprør: - Vi vil aldrig finde os i, at Fyns Håndbold Forbund udraderes

Danmark

Mandagens coronatal: Under 150 nye smittede

Sport For abonnenter

Efter en vanvittig fodboldfest og bjørnepelsning: Kasper Hjulmand og hans mænd lagde tvivlerne ned

Odense

1,6 milliarder liter vand løb ud fra kloakkerne: En stor del ender i Odense Fjord

Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Fyn

2,4 kilometer på rad og række: 680 præfabrikerede badeværelser fra Italien til Nyt OUH

Navne For abonnenter

Styrer EM-studiet: Josefine Høgh er for længst trådt ud af sin fars skygge

Middelfart

Kok og bager fandt opskriften på succes i de klassiske kager: - Folk kan godt lide, at man får noget for pengene

Annonce