Annonce
Assens

Hans ville have vandret Thailand tyndt - i stedet sejler han Fyn rundt på en tømmerflåde: - Min gamle far ryster på hovedet

Hans Hansen lagde lørdag morgen fra land fra Aborg Strand og påbegyndte sin tur rundt om Fyn. Foto: Michael Patrick Larsen
Lørdag morgen søsatte Hans Hansen sit projekt om at sejle Fyn rundt på blot én uge på sin selvdesignede tømmerflåde. Trods modvind fik den spruttende motor send ham godt afsted fra Aborg Strand.

Aborg: En mild lugt af tang finder vej til næseborene, mens morgendisen ligger som et fint lille tæppe oven på Lillebælt.

Hvad der inde på strandbredden føles som en let morgenbrise, skal senere vise sig at volde problemer for Hans Hansen, der lørdag morgen lidt før klokken otte er i fuld sving med at fylde proviant på sin tømmerflåde, der ligger fortøjet til badebroen på Aborg Strand.

Han skulle egentlig have vandret tropiske Thailand tyndt, men i stedet tilbringer han en uge ombord på sin hjemmebyggede tømmerflåde hele vejen rundt om Fyn i det omskiftelige danske efterårsvejr.

Annonce

Hans Hansen fra Aborg ved Assens er en ildsjæl udover det sædvanlige. Og han går ofte en ekstra mil for de svage og udsatte.

Den kommende uge lægger han sømil efter sømil bag sig på tømmerflåden, der er tætpakket med pølsehorn, grovflutes-sandwich, vandflasker og en ramme Pepsi Max.

Sådan så tømmerflåden ud, inden Hans gik i gang med at laste de sidste ting på. Foto: Michael Patrick Larsen

Turen går syd om Fyn, hvor første stop er Faaborg lørdag aften. Søndag går turen til Svendborg. Om en håndfuld dage eller lidt mere ankommer han - efter planen - til badebroen på Aborg Strand.

- Folk siger, at det ikke kan lade sig gøre på en uge (at sejle Fyn rundt på en tømmerflåde, red). Jeg vil gerne gøre det på seks dage for at modbevise dem - hvis det kan lade sig gøre. Jeg starter derfor hver dag tidligt om morgenen til sent om aftenen, og så ligger jeg på en feltseng på dækket, fortæller Hans Hansen, der kun sejler i dagslys.

Bliver ikke sulten

Han er beredt med regntøj og en parasol, der kan klare de værste dråber, der måtte komme fra oven.

- Jeg har en lille primus, så jeg kan lave kaffe om morgenen. Jeg har også fået sponsoreret en speciel gasgrill, siger Hans Hansen, der ikke er bange for at løbe tør for hverken proviant eller gåpåmod, selv om han kommer til at tilbringe mange timer alene på "åbent hav".

- Jeg er sådan en, der ikke bliver sulten, når jeg ikke laver noget. Når jeg bare sidder på en båd, så kommer jeg jo heller ikke til at lave så meget. Jeg tager det jo bare, som det er: Simpelt og nemt. Jeg har også nogle unge gutter, som vil hjælpe mig ved at tage nogle småting med, afslører Hans Hansen.

Jeg skal prøve noget igennem livet, og jeg får mange skøre idéer, og jeg kan godt lide at udfordre mig selv.

Hans Hansen

Han er udstyret med dunke, der kan rumme omkring 80 liter benzin til den 30 hestes påhængsmotor, en solcelle, batterier, redningsvest samt en VHF-radio, så han kan kalde efter hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

- Jeg har sejlet på Nordsøen før, så jeg er ikke bleg for det, understreger han.

Hvad siger du til dem, der mener, at det er lidt skørt, det du har gang i?

- Det er der mange, der siger, og min gamle far ryster på hovedet af mig. Jeg skal prøve noget igennem livet, og jeg får mange skøre idéer, og jeg kan godt lide at udfordre mig selv. Jo, jeg er alene ude på farvandet, og det er ikke nemt, men jeg hygger mig, påpeger Hans Hansen, der bemærker, at både vindhastighed og -retning ser fornuftigt ud den kommende uge.

- Jeg har speedbådkørekort, er skipper af C-grad og jeg har mand-over-bord-certifikat. Og jeg har sejlet som fisker, siger ildsjælen.

Annonce

Hjælp til trængte familier

Han samler undervejs ind til familier, der har det økonomisk svært.

- Det kan være familier, der mangler en cykel for at kunne komme i skole. Det kan også være en ny skoletaske. De får ikke penge, men praktiske ting, siger Hans Hansen.

Kaptajnen var ved godt mod trods modvind kort før afgang. Foto: Michael Patrick Larsen

Pengene til at bygge tømmerflåden for kommer fra opsparingen til den mislykkede Thailand-tur, han måtte droppe på grund af corona-pandemien.

Hans Hansen har selv betalt i omegnen af 15.000-20.000 kroner til projektet. Et lignende beløb samt arbejdskraft er doneret forskellige steder fra.

Annonce

Mod syd i modvind

Venner og familie er stået tidligt op denne lørdag morgen for at sende Hans Hansen godt afsted. Der er en god stemning blandt de knap ti fremmødte, der får sig en lille afskedsslurk med tømmerflåde-skipperen, der gør sig klar til at lægge fra land.

- Jeg tror bare, jeg vil stikke af nu, siger han og begynder at frigøre tømmerflåden fra badebroen.

Der er godt gang i motoren, der pruster og sprutter anstrengt. Den kommer på hårdt arbejde lige fra morgenstunden af.

- Det er ikke så godt. Det bliver en hård tur, siger Hans Hansen med tanke på den friske modvind fra syd, som han skal sejle direkte imod.

Men afsted kommer han. Med tommel op og kaptajn-kasketten solidt placeret på hovedet sætter han kurs mod fynske kyster.

Følg Hans her

Hans Peter Skov Hansen er hans fulde navn, og på Facebook via hans private profil kan du følge, hvordan den kommende uges strabadser kommer til at forløbe.

Hans Hansen forventer, at turen går Fyn rundt nogenlunde således. Hans plan er at proviantere undervejs:

Lørdag aften: Faaborg.

Søndag: Svendborg.

Mandag: Nyborg.

Tirsdag: Kerteminde.

Onsdag: Bogense.

Torsdag/fredag: Middelfart.

Hans Hansen samler under turen ind til økonomisk trængte familier. Du kan støtte initiativet ved at kontakte Hans Hansen på mobilnummer 23206471.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Odense

Kvinde væltet omkuld og røvet i Eventyrhaven: Mænd stak af med kuffert og tasker

Faaborg-Midtfyn

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

OB For abonnenter

Derfor skal der noget med hjem fra Aalborg: OB skal udnytte konkurrenters Europa-slid

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Præsten er stoppet efter mindre end et år: Men han vil ikke fortælle hvorfor

Erhverv For abonnenter

Byggematerialerne er steget markant og håndværkerne har for travlt: Vejomlægning bliver mere end 1,5 mio. kroner dyrere end forventet

Hvem skal passe farmor

Talende dukker, virtual reality og videoproduktion: Ny sosu-uddannelse med fokus på teknologi skal få flere i faget

Annonce