Annonce
Assens

Hans sejlede rundt om Fyn på sin tømmerflåde på blot fem dage: Nu har han endnu et vanvittigt projekt på vej

Hans Hansen giv i havn i Assens klokken 15.05. Målstregen nåede han dog lidt forinden, da han passerede Aborg Strand. Tømmerflådekaptajnen fik en hilsen med fra Bågøfærgen, som dyttede, da den sejlede forbi. Foto: Søren Plovgaard
Målet var at sejle Fyn rundt på syv dage på tømmerflåde, men ildsjælen Hans Hansen gjorde det på fem. Siden lørdag har kaptajnen begivet sig ud på det åbne hav, hvor vind og vejr har været en udfordring, og selvom han til tider har været bange, så beskriver han turen som det vildeste, han nogensinde har gjort.

Assens: Manden med Fyns mest omtalte tømmerflåde, Hans Hansen, kan nu lade kaptajn-kasketten falde og ånde lettet op. Det er nemlig lykkes ham, at sejle Fyn rundt på sin tømmerflåde på blot fem dage. Hans mål var egentlig at nå det på syv dage, så han er mere end tilfreds med sit resultat.

- Da jeg sejlede til Svendborg, fandt jeg ud af, hvor hurtigt det gik. Så tænkte jeg, at det fandeme måtte kunne lade sig gøre at nå det (hjem til Assens, red.) til onsdag. Jeg er jo et konkurrencemenneske, hvor jeg tester mig selv, fortæller den stolte tømmerflådekaptajn.

Natten til onsdag måtte Hans Hansen dog hjem og sove i sin egen seng fremfor feltsengen, som er installeret på tømmerflåden. Han døjer med nogle skavanker i kroppen, efter han som 19-årig brækkede ryggen.

Annonce

Derfor vurderede kaptajnen, at soveposen måtte blive alene tilbage på dækket, mens han blev kørt hjem, fik et bad og et par timer på øjet.

- Jeg fik noget mad og treogenhalv time på øjet, og så havde jeg mulighed for at blive kørt tilbage (til Middelfart Havn, red.) igen, fortæller han.

Bad en bøn i uvejr

Sejlruten rundt om Fyn har ikke været lige let, når man kun er udstyret med en lille parasol til at tage den værste regn, når himlen åbner sig over havet.

- Lige med turen fra Fyns Hoved til Hasmark i blæsevejr var vild. Med den vind, der var, kiggede jeg op i himlen og håbede, at min mor fulgte mig. Der kunne jeg mærke, at jeg var en anelse bange. Det var helt vildt, det vejr, fortæller kaptajnen, som sejlede direkte til Middelfart fremfor Bogense, som oprindeligt var planen.

Hans Hansen blev mødt af en velkomstkomite i Assens. Foto: Søren Plovgaard

Solen var begyndt at gå ned, og inden Hans Hansen nåede til Lillebælt, var det blevet mørkt. Han måtte derfor udstyre tømmerflåden med lanterner og sejle videre med hjælp fra et kort på telefonen.

- Jeg mødte tre store skibe ind igennem Lillebælt. Det blæste meget, og det var helt mørkt. Der kunne jeg godt mærke, at jeg var bange, fortæller Hans Hansen om den vildeste tur, han nogensinde har prøvet.

Og så er det helt store spørgsmål jo, hvad der skal ske med tømmerflåden, nu hvor Hans Hansen er nået i mål.

- Der er nogen, der gerne vil købe den. Jeg tænker, at jeg sælger den og satser på et nyt projekt, afslører han.

Jeg mødte tre store skibe ind igennem Lillebælt. Det blæste meget, og det var helt mørkt. Der kunne jeg godt mærke, at jeg var bange.

Hans Hansen

Han vil gerne prøve at køre Fyn rundt på sin gamle SCO-knallert fra 1974 på et døgn.

- Nu har jeg jo gået Fyn rundt på seks dage og sejlet Fyn rundt på fem dage, så nu må der prøves noget andet, fortæller ildsjælen.

Annonce

Vil hjælpe økonomisk trængte familier

Mens kaptajnen har sejlet rundt om Fyn, har folk støttet op med donationer til hans indsamling.

Inden han drog ud på sit tømmerflåde-eventyr, havde han et ønske om at samle ind til økonomisk trængte familier.

Den indsamling er i skrivende stund oppe på 6.100 kroner.

- Jeg snakker jo med SSP'erne (skole, socialforvaltning og politi, red.) i Assens og Fyn. De kender familierne og ved, hvad de mangler, fortæller Hans Hansen, som vil købe det, familierne mangler for at gøre deres hverdag nemmere.

- Det kan være alt fra en cykel til skoletaske til et par sko, fortæller han.

Nu skal Hans Hansen holde ferie ugen ud, hvor han blandt andet skal have afmonteret diverse ting fra tømmerflåden, inden han begiver sig ud på et nyt eventyr.

- Fra 1. oktober skal jeg starte på mit nye job på Assens Skibsværft. Jeg savner at stå med en vinkelsliber og den jargon, man har på et værksted, afslutter han.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 28. og onsdag den 29. september

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce