Annonce
Kerteminde

Hans Luunbjerg om hul i budgettet: Nu må partierne bag budgettet fortælle, hvor de vil spare

Hans Luunbjerg er fomand for kultur- og fritidsudvalget. Foto: Lasse Hansen
Der er et underskud på 1,2 millioner kroner på budgettet for kultur- og fritidsområdet i 2019. Nu må politikerne, der har vedtaget budgettet, fortælle, hvor de penge skal spares, siger formand for kultur- og fritidsudvalget, Hans Luunbjerg.

Kerteminde: Der bliver leget gemmeleg blandt politikerne i kommunens udvalg i øjeblikket.

Der mangler nemlig 1,2 millioner kroner på budgettet for kultur og fritidsområdet. Og selvom administrationen har lagt flere spareforslag på bordet, kan de selv samme politikere, der har besluttet at spare, ikke blive enige med sig selv om, hvor pengene skal findes.

Den leg er formand for kultur- og fritidsudvalget, Hans Luunbjerg, nu blevet så træt af, at han opfordrer partierne til at fortælle, hvor de har tænkt sig at finde pengene.

- Nu må politikerne, der selv har vedtaget besparelserne i budgettet, fortælle, hvor de har tænkt sig at spare, siger, Hans Luunbjerg, der ikke er med i flertallet bag budgettet.

Da et stort flertal af partierne i byrådet - undtagen Venstre og Borgerlisten - vedtog budgettet, valgte de at spare 1,9 millioner kroner på kultur- og fritidsområdet i 2019.

Noget af besparelsen er fundet blandt andet ved at fyre medarbejdere og skære på vedligeholdelsen af kommunens boldbaner. Men da besparelsen ved at fyre medarbejdere først fuldt slår igennem i 2020, mangler udvalget stadig at finde 1,2 millioner kroner.

Administrationen har ellers foreslået forskellige besparelser blandt andet i form af brugerbetaling i kommunens haller og en reduktion af kommunens biblioteker. De forslag er helt uspiselige for politikerne i Kultur- og fritidsudvalget.

Annonce

Det kommer til at gøre ondt

Derfor havde et enigt udvalg spurgt økonomiudvalget, om de ikke kunne få en ekstra pose med penge. Nej, var beskeden fra økonomiudvalget, der sendte sagen tilbage til kultur- og fritidsudvalget.

- Enden på det blev, at nu skal besparelserne tilbage til kultur- og fritidsudvalget, og så skal vi have nogle nye spareforslag på bordet, for det kan ikke nytte, at vi fortsætter med de gamle travere, siger Hans Luunbjerg.

- Men der det overhovedet muligt at finde nogle nye spareforslag, som ikke kommer til at gøre ondt?

- Nej, det er det ikke. Vi har kigget i alle hjørner. Og hvis der ikke er flertal for at tage de besparelser, der skal til, så må det være budgetforligspartierne, der siger, hvad der skal til, forklarer Hans Luunbjerg, der opfordrer partierne bag budgetforliget til at melde klart ud og fortælle, hvor der skal spares i stedet for at sende besparelserne rundt fra udvalg til udvalg.

- Det er jo de samme partier, der sidder rundt om bordet i kultur- og fritidsudvalget, der også sidder i økonomiudvalget, så nu må de finde ud af, hvad det er, de vil.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

5 små valgsteder sparet væk

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce