Annonce
Sport

Hans Lindberg: Jeg er klar - og det har jeg været i et stykke tid

- Jeg er klar til at spille igen, siger Hans Lindberg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Lindberg kan komme med på landsholdet på søndag, uanset om det er bronzekamp eller VM-finale.

Hamburg: - Jeg er klar, og det har jeg været i et stykke tid, siger Hans Lindberg.

Nikolaj Jacobsen har ikke turdet bruge sin sidste udskiftning i truppen på Lindberg, fordi han skulle gardere sig mod en skade på målmændene, men på søndag er det slut med udskiftninger - og så rykker Hans Lindberg ind i truppen igen.

Det sker i stedet for Johan Hansen, medmindre der kommer en skade undervejs.

- Det var ærgerligt, jeg måtte holde en pause, men det vigtigste er, at vi får en god afslutning på VM. Iøvrigt er jeg også en ret god målmand, hvis der skulle blive brug for det, siger Hans Lindberg.

- Jeg tror på chancen mod Frankrig. Det er en fifty-fifty kamp, og vi har lige så gode chancer som franskmændene for at vinde, siger Hans Lindberg.

Mikkel Hansen og Hans Lindberg var udset som straffeskytter før VM, og med det antal, Mikkel Hansen har brændt, er Hans Lindberg ikke mindst hårdt savnet som straffeskytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];