x
Annonce
Assens

Hans hjælper til højre og venstre: Masser af brunsviger til folk i corona-frontlinjen

Hans Peter Skov Hansen med kagemand til kommunens Madservice. Privatfoto.
37-årige Hans Peter Skov Hansen fra Assens bruger i øjeblikket stort set hele fritiden på at hjælpe folk, der er i karantæne som følge af mistanke om coronavirus, og han hylder dem, der holder hjulene i gang.

Assens: En tiltrængt hyggestund og en hånd med at få handlet de nødvendige varer ind.

Hans Peter Skov Hansen fra Assens bruger i øjeblikket de fleste af sine vågne timer i sin fritid på at hjælpe midt i denne usædvanlige corona-situation.

Den 37-årige mentor og vagtmand har i omkring 10 dage handlet ind for op mod 50 borgere.

Det er alt fra ældre, der er usikre på at gå udenfor til nogen, der i øjeblikket er i karantæne, hvis de er under mistanke for corona-smitte.

Hans Peter Skov Hansen lægger ud for varerne, sætter posen eller poserne foran hoveddøren og så får han overført beløbet via mobilbetaling.

- Jeg får intet for det. Jeg betaler selv brændstoffet, og jeg gør det for at hjælpe i denne tid, da jeg er en frisk ung mand, der må gøre sin borgerpligt, siger den 37-årige, der gerne kører rundt i hele kommunen.

- Jeg har handsker og håndsprit med og handler kun ind til én ad gangen. Hvis jeg skal handle til flere, så går jeg ud i bilen med posen og handler til den næste. Jeg har flere kammerater, der har sagt, at de gerne vil hjælpe mig, tilføjer Hans Peter Skov Hansen.

Annonce
Søde sager til plejehjem som tak for indsatsen. Privatfoto.

Skillinger går til brunsviger

Ildsjælen lægger billeder og videoer på sin facebookprofil, og han har fået skillinger for sin indsats fra nogle af dem, han hjælper, mens andre har doneret beløb, fordi de blot er blevet opmærksomme på hjælpeaktionen.

Han har i skrivende stund samlet 3645 kroner ind, og det går ubeskåret til at forsøde tilværelsen for nogle af dem, der yder en brav indsats i den nuværende corona-situation.

Tirsdag var han således rundt med brunsvigerkagemænd til kommunens Madservice, der laver mad til 600 borgere, Rema1000, Hotel Aarup Kro samt hjemmeplejen i Assens by.

- Casper (Andersen fra Hotel Aarup Kro, red) kæmper så godt med at servicere det lokale samfund, og Rema1000 i Assens skal stå model til så meget, når folk handler ind, forklarer Hans Peter Skov Hansen.

Han ønsker også at give de hårdtarbejdende kommunalt ansatte i hjemmeplejen og folkene bag kødgryderne et stort klap på skulderen.

Og takkerunden stopper ikke her. For på fredag drøner Hans Peter Skov Hansen rundt til tre plejehjem i Assens med bilen fyldt med brunsviger til de ansatte og beboere, der stort set er afskåret fra resten af samfundet i disse uger for at mindske smittespredningen af corona-virus.

Ildsjælen har fået et par tusinde kroner fra Lions Club Assens til formålet. Man kan kontakte Hans Peter Skov Hansen via Facebook eller telefonfonnummer 23206471.

- Superdejlig gestus

Lederen af kommunens Madservice, Line Hansen, måtte afvise Hans Peter Skov Hansen i døren, da han tirsdag afleverede kagemanden.

Men det var ikke for at takke nej til skulderklappet. Tværtimod.

Man lukker ikke udefrakommende ind i øjeblikket, da man ønsker at holde corona-virus på afstand.

- Det var en superdejlig gestus, og vi blev rigtig glade allesammen. Vi forsøger at sikre, at kommunens borgere får mad, og så er det dejligt, at nogen tænker på os, siger Line Hansen, der selv måtte bære kagemanden ind til de ansatte.

Lederen af Madservice uddyber, at de ansatte prøver at holde mere afstand til hinanden i dagligdagen, og man "hygger" ikke så meget i øjeblikket.

Derfor faldt brunsvigermanden på et tørt sted.

Ellers er køkkenet ramt en smule af sygdom. Blandt andet fordi, at man følger retningslinjerne om, at man skal være sygdomsfri i 48 timer, før man må vende retur til jobbet.

- Vi har valgt at reducere en smule i tilbuddet. Vi har normalt 12 hovedretter at vælge i mellem, men nu kører vi i øjeblikket med otte. Ellers kører vi med hele spektret, forklarer Line Hansen, der understreger, at man følger situationen fra dag til dag og er parat til at skrue op igen, når situationen tillader det.

Også Casper Andersen fra Hotel Aarup Kro, der i weekenden solgte en masse takeaway, fik en kagemand. Privatfoto.

Der bliver knoklet bag gryderne i Madservice. Foto: Assens Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce