Annonce
Assens

Hans har passeret Storebæltsbroen i vanvittigt projekt om at sejle Fyn rundt på tømmerflåde: - Der er helst ikke mere, der skal gå galt nu

Hans Hansen har passeret Storebæltsbroen i sit projekt om at sejle Fyn rundt på tømmerflåde. Arkivfoto: Michael Patrick Larsen
Lørdag morgen stævnede tømmerflåden og Hans Hansen ud fra Aborg Strand. Målet er at sejle Fyn rundt på tømmerflåde på blot en uge. Nu har han passeret Storebæltsbroen og sat kursen mod Kerteminde - en dag før tid.

Aborg/Storebælt: Mandag formiddag havde kaptajnen, Hans Hansen, blot udsigt til Storebæltsbroen, da han og tømmerflåden sejlede lidt syd for Nyborg. Omkring middag var han ved at passere den.

- Det er lidt vildt nu, udbryder han i telefonen, mens støjen fra vinden ikke er til at tage fejl af.

Mandag morgen stævnede Hans Hansen ud fra Svendborg Havn omkring klokken 07.30 i den friske morgenvind, og selvom han egentlig har sovet fint nok på sin feltseng i soveposen på dækket, kan han godt mærke, at vinden bider lidt ekstra i kinderne.

Annonce

- Vejret er faktisk stille i dag i forhold til de sidste to dage, hvor der har været rigtig gang i den. Men til gengæld er vinden rigtig kold i dag, fortæller Hans Hansen, som har iført sig en god varm jakke.

Men hidtil har sejlturen ikke været helt problemfri.

Måtte en tur i vandet

Hans Hansen gjorde sig en kedelig opdagelse, da han mandag morgen så, at et fiskegarn havde sat sig fast på tømmerflåden. Og det måtte fikses, inden ildsjælen kunne sejle videre.

- Jeg har min gamle kniv med, som jeg lavede i ungdomsskolen, så jeg måtte lige en tur i vandet. Det var noget gammelt fiskegarn, der sad fast, så det var rigtig trist. Det tog lige lidt tid, og jeg skulle også lige tjekke, om motoren havde taget skade bagefter, men der var heldigvis ikke noget, fortæller Hans Hansen, som derefter kunne fortsætte sin tømmerflåderejse.

Hans Hansen og tømmerflåden blev derudover også lidt udfordret af et par sandbanker, som gjorde, at tømmerflåden ikke bare kunne fortsætte lige ud.

- Det var meget spændende at sejle ud ved Thurø. Det var nærmest i slalom derudaf, fordi der åbenbart er sådan nogle sandbanker. Det tog noget tid, fortæller han.

Selvom det først var meningen, at mandagens destination skulle være Nyborg, så vil Hans Hansen sejle endnu længere, hvis forholdene tillader det.

-  Jeg sejler direkte til Kerteminde. Det kunne være fedt, hvis jeg kunne nå at sejle tilbage (til Assens, red.) til torsdag, men jeg tror, det bliver fredag. Det kunne være vildt, hvis jeg når det til torsdag, så ville jeg være glad, fortæller han.

Annonce

Afhængig af vejret

Planen var ellers, at Hans Hansen og tømmerflåden skulle være tilbage i Assens på lørdag, når han havde sejlet Fyn rundt, men hvis alt går godt, kan han måske være tilbage hurtigere.

- Men det afhænger af godt vejr. Der er helst ikke mere, der skal gå galt nu, konstaterer han og henviser til, at han også søndag måtte sætte sine ben på havbunden og trække tømmerflåden en små hundrede meter, da vandet var for lavt at sejle i.

Det kunne være fedt, hvis jeg kunne nå at sejle tilbage (til Assens, red.) til torsdag.

Hans Hansen

Kaptajnen har desuden installeret en app, som blandt andet viser ruten og guider ham, hvor det er nemmest at sejle.

- Den kigger jeg meget på lige så snart, jeg er i tvivl, fortæller Hans Hansen.

Hans Hansen samler undervejs ind til familier, der har det økonomisk hårdt. Du kan følge ham via facebooksiden "Støtte til svært økonomiske familier", hvor der løbende bliver lagt billeder og video op.

Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

GOG

Hver sin vej for søn og far: GOG ubesejret i ligaen - Sønderjyske tabte til oprykker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Middelfart

Lokale har samlet penge nok: Mandag får Brenderup sin delebil

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce