Annonce
Odense

Hans er årets Odeon'er

Hans Thomsen har hele tiden været med på sidelinjen ved Odeons tilblivelse - lyder det i indstillingen af ham somm Årets Odeon'er. En titel, der sidste år blev uddelt til Anker Boye. Arkivfoto: Vibeke Volder

Fra byggeriets start til kunstneren træder ind på scenen har forhenværende musikdirektør Hans Thomsen sørget for, at musikken spillede i Odeon. Det får han nu en pris for.

Der er mere end en håndfuld grunde til, at grundlægger af musikbureauet JVB og Live Cultures forhenværende direktør Hans Thomsen bliver udråbt som Årets Odeon'er, når musik- og konferencehuset i løbet af næste måned runder to år.

Hans Thomsen har været med hele vejen fra byggeriet startede og til i dag. Han har været med til at forme den måde, backstagelokalerne er indrettet på. Han har gjort Odeon kendt i branchen, og han var den første, der lykkedes med at booke en udenlandsk kunstner i huset. Og så har han rekorden i den hurtigst udsolgte koncert i hustes historie, fortæller dets kulturchef Sara Ekknud Windell.

- 17 minutter tog det at sælge knap 3000 billetter til Thomas Helmig. Det er imponerende. Hans Thomsen har brugt hundredvis af timer i huset, og vi er ret sikre på, at han også selv føler, det er hans hus. Han har taget chancer og lagt ting i Store Sal, fordi han mente, huset præsenterede sig bedst på den måde - ikke - på grund af økonomien, siger hun.

Af den grund havde hun ikke svært ved at pege på manden, der skulle følge byens forhenværende, socialdemokratiske borgmester Anker Boye op på væggen med sit portræt.

- Hans Thomsen har altid været en støtte og ven af Odeon, han har altid stået klar med et godt råd, givet konstruktivt feedback og været med til at sikre, at Odeon er blevet, som det er. Han siger, han er gået på pension nu, men alligevel er vi ikke i tvivl om, at vi altid kan ringe til ham og få et råd med på vejen, siger hun.

Hans Thomsens udnævnelse finder sted fredag 1. marts 2019 - i Odeon, selvfølgelig.

Annonce

Hans Thomsen har brugt hundredvis af timer i huset, og vi er ret sikre på, at han også selv føler, det er hans hus.

Sara Ekknud Windell, kulturchef i Odeon
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce