Annonce
Assens

Hans Åge har investeret i 'pissedyrt' overvågningssystem: Fugle Zoo fik aldrig sine sjældne papegøjer tilbage

Der er mange forskellige fugletyper i Danmarks Fugle Zoo i Nårup. Her står direktør Hans Åge Hjeresen med en ugle. Arkivfoto: Roland Petersen
I begyndelsen af august havde Danmarks Fugle Zoo i Nårup indbrud. Fem sjældne papegøjer blev stjålet, men direktør Hans Åge Hjeresen har ikke fået fuglene tilbage. Han har nu investeret i et dyrere overvågningssystem for at beskytte fuglene noget mere.
Annonce

Nårup: Fem rødhalede jacoer og en dobbelt gulhovedet amazone til en værdi på i alt 42-54.000 kroner.

Det var udbyttet, efter ukendte gerningsmænd begik indbrud i Danmarks Fugle Zoo i Nårup den 4. august i år.

Men papegøjerne, som er meget sjældne i naturen, er endnu ikke vendt retur til deres bure. Og det forventer direktør Hans Åge Hjeresen bestemt heller ikke.

- Det er meget sjældent, at det bliver opklaret, og man får sine fugle igen, desværre. Så det tror jeg ikke på. Du skal være meget heldig, og så skal det være inden for 10 timer efter indbruddet, siger han.

Selv hvis man skulle være så heldig at få sjældne fugle retur efter et indbrud, så er man slet ikke sikret, at man får det tilbage, som man havde.

- Hvis du får dem tilbage, så er de heller ikke ret meget værd. Fuglene glemmer aldrig det, de bliver udsat for under sådan et indbrud. De får et chok for livet, og det er faktisk det, jeg er allermest sur over. Det er på ingen måde fair at behandle dyr på den måde, siger Hans Åge Hjeresen.

Annonce

Nye kameraer

Indbruddet i august er ikke det første, Danmarks Fugle Zoo har været udsat for. Tilbage i 2017 blev der stjålet 10 papegøjer fra zooen.

Derfor har Hans Åge Hjeresen nu investeret i nye og bedre kameraer, som skal holde øje med fuglene, når nattens mørke sænker sig.

Årets julekalender

  • I Assens-redaktionens julekalender ser vi tilbage på året, der er gået, og hvilke historier der har været nogle af de mest læste siden januar.
  • Nogle af historierne laver vi opfølgninger på, som i dette tilfælde med Danmarks Fugle Zoo, andre historier genudgiver vi, så man kan læse eller genlæse nogle af de mest populære historier fra året, der gik.
  • Følg med hver dag på fyens.dk og i avisen.

- Vi har købt endnu flere kameraer. Vi kan næsten ikke få nok af dem. Det er lidt mere sikret nu, fordi der er overvågning 360 grader rundt, og det er pissedyrt. Men jeg tror, at det er det værd på den lange bane. Så har politiet lidt mere at gå ud fra, hvis det skulle ske igen, siger direktøren.

Hans Åge Hjeresen er meget bevidst om, at Danmarks Fugle Zoo også i fremtiden kan være et udsat sted for indbrudstyve.


Det er meget sjældent, at det bliver opklaret, og man får sine fugle igen, desværre. Så det tror jeg ikke på. Du skal være meget heldig, og så skal det være inden for 10 timer efter indbruddet.

Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo


- Det (tyveri af sjældne fugle/dyr, red.) har altid været i alle de år, jeg kan huske. Og det er mange år. Og det vil blive ved med at være her.

- Det handler jo om udbud og efterspørgsel. Hvis der er nogle mennesker i Europa, der ønsker sig fuglene, så bliver der lavet en ordre, og så er der nogen, der lever inden for den slags, siger direktøren, som ikke er i tvivl om, at det seneste indbrud var udført af professionelle tyve.

Annonce

Ingen blev aflivet

I august gav Hans Åge Hjeresen udtryk for, at han måske ville være nødt til at aflive nogle af de fugle, der var tilbage efter indbruddet, og som havde overværet papegøjerne blive stjålet, fordi fuglene var så stressede og bange efter episoden.

Så drastisk blev det dog ikke, men direktøren fortæller, at indbruddet fortsat tærer hårdt på de tilbageblevne fugle.

Fyns Politi udgav kort tid efter indbruddet i Danmarks Fugle Zoo billeder af en rødhalet jaco, fordi politiet oplevede at få tips om forkerte fugle. Arkivfoto: Fyns Politi

- Det er først nu, vi kan komme ind til dem og give dem en nød. Inden indbruddet sad de på hånden og på skulderen, men det kan vi slet ikke med dem endnu. Så nu må vi se, hvornår de får tiltro til mennesker igen, siger Hans Åge Hjeresen, som stadig er harm over, at nogen kan finde på at stjæle levende dyr.

- Det er så usmageligt, at man gør det over for dyr på den måde. Det burde være under menneskets lavmål at behandle dyr på den måde. For så umuligt er det heller ikke at skaffe det, man vil have, på lovlig vis. Selvom man ikke er dyreven, så burde kan kunne tale til ens samvittighed, siger han.

Fyns Politi oplyser, at der er to sigtede i sagen, men ønsker ikke at fortælle yderligere af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce