Annonce
Assens

Hanne er dødtræt af hundelorte og kommer med en opsang: Den anden dag talte hun 107 hømhømmere på 180 meter

Hanne Petersen fra Assens by er dødtræt af efterladte hundelorte, som der ifølge hende bliver flere og flere af. Fotos: Daniel Kofoed
I løbet af det seneste år "glemmer" flere og flere hundeejere at samle lorten op, mener Hanne Petersen fra Assens, der har kontaktet avisen.

Assens: Hanne Petersen fra Assens by er en hundelufter, der altid har gummistøvler på, når hun går tur med menneskets bedste ven.

For hun frygter nemlig at vade direkte ind i en ildelugtende og klæbrig hundehømhøm, som hun kalder efterladenskaderne, der ikke bliver samlet op.

Og dem er der ifølge hende mange af. Særligt det seneste år, hvor flere og flere har anskaffet sig en hund.

Annonce

- Det er blevet værre med corona. Vi møder hundelorte hver dag. I går (torsdag, red.) var der en kæmpe plamage på Østergade ved Danske Bank. Det var lige før, man troede, det kom fra en ko. Jeg kan blive så forarget og gal, siger Hanne Petersen.

Hun har på sin rute tit følgeskab af Lilly Brix, og den anden dag talte hundelufterne 107 lorte langs stien mellem lægehuset på Skelvænget og Baronvej. En strækning, der er knap 180 meter lang.

Noget "svineri"

Derefter kontaktede Hanne Petersen avisen, som hun i første omgang ikke troede, ville interesse sig for historien.

- Det er måske ikke et så interessant emne for avisen, men vi har i den grad et problem med hundehømhømmere i Assens, skriver hun i beskeden.

Hanne Petersen kalder det slet og ret noget "svineri", at hundeejere ikke samler efterladenskaberne op efter sig.

Hanne Petersen er selv begyndt at fotodokumentere lortene. Foto: Daniel Kofoed
De - lortene - ligger her, der og alle vegne. En hel del er efterladt i det høje græs på stien mellem Skelvænget og Baronvej. Foto: Daniel Kofoed

Hun har både ondt af dem, der skal slå græs på de grønne områder, hvor der bogstavelig talt flyder med lort. Og så er efterladenskaberne ikke ligefrem en fryd for øjet, når turisterne fotograferer rundt i byen.

- Der er jo rigtig mange turister i byen om sommeren og ikke mindst os, der bor her. Til de folk, der ikke samler op, ville det være perfekt med en opsang. Det er virkelig et problem, påpeger Hanne Petersen.


Til de folk der ikke samler op, ville det være perfekt med en opsang. Det er virkelig et problem

Hanne Petersen, hundeejer


Annonce

Ditte har fået få lorte

I november sidste år blandede Ditte Tusse Grandt fra brostensbelagte Bellevue sig også i hundelorte-debatten.

Hun var godt og grundigt træt af hundeejere, der dog nok samlede op, men derefter dumpede de fyldte poser hist og pist. Derfor satte hun en hundelorte-spand op med en tydelig besked om, at man hellere end gerne måtte efterlade sine poser, så man slipper for at bære dem længere end højst nødvendigt.

Ditte Tusse Grandt var træt af poser med hundelort i - og tog sidste år sagen i egen hånd. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Der blev i startet dumpet et par poser eller tre. Siden er der gået længere mellem leverancerne.

- Det er måske en pose hver tredje måned, siger Ditte Tusse Grandt, der stadig oplever, at det er et problem med henkastede hundelorte-poser.

- Det er stadig slemt, og det har ikke rigtigt ændret sig. Folk er stadig ligeglade, siger Ditte Tusse Grandt, der fortsat lader spanden stå - til fri afbenyttelse.

Hanne Petersen er så træt af hundelorte i Assens by, at hun har kontaktet avisen. Foto: Daniel Kofoed
Hanne Petersen er så træt af hundelorte i Assens by, at hun har kontaktet avisen. Foto: Daniel Kofoed
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce