Annonce
Kultur

Hanne Darling "popper op" i det gamle Vera Moda

Mange års arbejde med haute couture fornægter sig ikke hos Hanne Darling i Kapellanstræde, og kommende fredag og lørdag kan man opleve noget af hendes kreativitet i det gamle Vero Moda på Østergade 27. Arkivfoto: Palle Søby

Faaborg: Tidligere var Vero Moda en af Faaborgs fremtrædende tøjforretninger. Nu bliver lokalerne på Østergade 27 det igen - om end for en kortere bemærkning.

Fredag 11. og lørdag 12. oktober åbner tøjdesigner Hanne Darling nemlig pop op-butik i den gamle Vera Moda-butik.

Her vil hun sælge nogle af sine egne spændende designermodeller, alt sammen i størrelse 36-40.

Hanne Darling er uddannet skrædder og designer og har en lang karriere bag sig inden for haute couture. I mange år drev hun butik med værksted i Charlottenlund, hvor hun blandt andet har lavet tøj til de kendte.

For et par år siden flyttede hun til Faaborg, hvor hun har lejet et byhus på Kapellanstræde.

Selv om hun egentlig er gået på pension, er hun stadig aktiv med at lave ikke bare modetøj, men også malerier, collager og billedtæpper.

Hanne Darling har åbent i pop op-butikken fredag klokken 13-18 og lørdag 10-14. Man kan kun betale med kontanter eller Mobilepay.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce