Annonce
Nyborg

Handlende vil gerne snakke om skilte

Ulrik Nielsen foran familiens købmandsgård: Hvorfor går kommunen ikke i dialog om de forkerte skilte, spørger han? Arkivfoto: Tim K. Jensen.

Formanden for Nyborg Handel, Ulrik Nielsen, forstår ikke hvorfor Nyborg Kommune ikke går i dialog med de forretninger, der har forkerte skilte.

Nyborg: Formanden for de handlende i Nyborg, købmand Ulrik Nielsen, er helt med på, at bymidten skal rustes til Unesco-satsningen. Men han undrer sig over, at kommunen har lavet nogle regler for skiltningen i byen uden at følge op det.

- Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor kommunen ikke er gået i dialog med de handlende om skiltene. Hvis det er et spørgsmål om ressourcer, kunne man da bare tage det lidt efter lidt. Et skilt om ugen giver 50 på et år, siger Ulrik Nielsen.

- Under alle omstændigheder er Nyborg Handel helt med på satsningen på kulturarv og Unesco, og i det hele taget på at man prioriterer bymidten, så vi vil gerne i dialog om det her problem, siger Ulrik Nielsen.

- Det kan jo godt være, at nogle handlende ikke lige har været klar over reglerne, men det må man jo snakke med dem om, siger Ulrik Nielsen.

Handelsformanden driver selv forretning i en af byens flotteste købmandsgårde - Nørregade 5 - og her har han forstået at feje for egen dør, for det store byhus fremstår meget originalt både mod gaden og gården.

- På et tidspunkt var en af mine lejere interesseret i et lysskilt, der hænger ud fra væggen, men vi snakkede om det, og endte på god løsning uden sådan et skilt, siger Ulrik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce