Annonce
Nyborg

Handlende indkalder til stormøde om julebelysning

Festligt ser det ud, når julebelysningen er tændt. Men hvis det ikke lykkes at få opbakning fra alle byens butikker, kan man risikere, at den nye julebelysning kun er tændt visse steder, forudser formand Ulrik Nielsen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Om få uger tændes der igen for julebelysningen i Nyborg. Men det er stadig et åbent spørgsmål, hvor mange af byens butikker der er parate til at betale til driften af de nye lyskæder og guirlander. I alt er der investeret cirka 750.000 kroner af skatteborgernes penge i projektet.

Nyborg: Den 29. november bliver der igen lys over Nyborg midtby. Det er nemlig dagen, hvor julebelysningen tændes.

I år bliver det samtidig første gang, byens borgere skal se resultatet af den aftale, som blev indgået i foråret mellem Nyborg Kommune og de handlendes egen forening.

Her blev man enige om at dele udgifterne til indkøb af nye lyskæder og guirlander med 325.000 kroner til hver. Da kommunen samtidig har forpligtet sig til at bekoste faste elinstallationer, løber den samlede regning for skatteyderne op i cirka 750.000 kroner.

Også hvad driften angår er der tale om en 50/50-ordning. Her - cirka et halvt år senere - er det dog fortsat et åbent spørgsmål, hvor mange af byens butikker, der er parate til at betale til ordningen, erkender handelsstandsforeningens formand Ulrik Nielsen.

Han håber at blive en hel del klogere efter det stormøde i KinoVino onsdag aften, som foreningen har indkaldt til. I alt 50 personer har sagt ja til at deltage, og de repræsenterer tilsammen 36 forskellige butikker i midtbyen, heraf 12 ikke-medlemmer af foreningen.

- Det er ganske pænt, men vi havde selvfølgelig gerne set, at endnu flere valgte bruge et par timer på at diskutere en række af de emner, som berører os alle sammen, siger han.

Ud over den nye julebelysning kan deltagerne blandt andet høre mere om de mange andre investeringer, som kommunen laver i midtbyen de kommende år, og om hvad Tour de France i 2021 vil betyde for byens butikker.

Og så vil Nyborg Handelsstandsforening benytte lejligheden til at lancere et forslag om nye kontingentsatser, som for de fleste butiksdrivendes vedkommende vil være lig med en klækkelig besparelse.

Fremover vil der kun være to satser: en for butikker med op til to ansatte og en for dem, der har flere på lønningslisten. De slipper med henholdsvis 2500 kroner og 5000 kroner om året.

Men oven i det skal altså lægges et årligt beløb til driften af julebelysningen på 1500 eller 2500 kroner afhængig af virksomhedens størrelse. Handelsstandsforeningens formand håber og tror på, at der er opbakning til forslaget - også fra de butiksdrivende, der ikke er medlem af foreningen.

Med blot 43 medlemmer tilbage i midtbyen er man afhængig af, at alle kan se en fidus i at betale til ordningen, hvis regnestykket skal op. Eller, som den dengang nyudnævnte markedschef Hans Henrik Kongsmark udtrykte det tidligere på året:

- Alle er godt klar over at krybe under radaren og ikke at bidrage er uholdbart i længden. Der er ikke noget, der er gratis. Så det er bare andre, der skal betale. Derfor handler det om at få italesat, at det er til et fælles bedste.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce