Annonce
Nyborg

Handlende indkalder til stormøde om julebelysning

Festligt ser det ud, når julebelysningen er tændt. Men hvis det ikke lykkes at få opbakning fra alle byens butikker, kan man risikere, at den nye julebelysning kun er tændt visse steder, forudser formand Ulrik Nielsen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Om få uger tændes der igen for julebelysningen i Nyborg. Men det er stadig et åbent spørgsmål, hvor mange af byens butikker der er parate til at betale til driften af de nye lyskæder og guirlander. I alt er der investeret cirka 750.000 kroner af skatteborgernes penge i projektet.
Annonce

Nyborg: Den 29. november bliver der igen lys over Nyborg midtby. Det er nemlig dagen, hvor julebelysningen tændes.

I år bliver det samtidig første gang, byens borgere skal se resultatet af den aftale, som blev indgået i foråret mellem Nyborg Kommune og de handlendes egen forening.

Her blev man enige om at dele udgifterne til indkøb af nye lyskæder og guirlander med 325.000 kroner til hver. Da kommunen samtidig har forpligtet sig til at bekoste faste elinstallationer, løber den samlede regning for skatteyderne op i cirka 750.000 kroner.

Også hvad driften angår er der tale om en 50/50-ordning. Her - cirka et halvt år senere - er det dog fortsat et åbent spørgsmål, hvor mange af byens butikker, der er parate til at betale til ordningen, erkender handelsstandsforeningens formand Ulrik Nielsen.

Han håber at blive en hel del klogere efter det stormøde i KinoVino onsdag aften, som foreningen har indkaldt til. I alt 50 personer har sagt ja til at deltage, og de repræsenterer tilsammen 36 forskellige butikker i midtbyen, heraf 12 ikke-medlemmer af foreningen.

- Det er ganske pænt, men vi havde selvfølgelig gerne set, at endnu flere valgte bruge et par timer på at diskutere en række af de emner, som berører os alle sammen, siger han.

Ud over den nye julebelysning kan deltagerne blandt andet høre mere om de mange andre investeringer, som kommunen laver i midtbyen de kommende år, og om hvad Tour de France i 2021 vil betyde for byens butikker.

Og så vil Nyborg Handelsstandsforening benytte lejligheden til at lancere et forslag om nye kontingentsatser, som for de fleste butiksdrivendes vedkommende vil være lig med en klækkelig besparelse.

Fremover vil der kun være to satser: en for butikker med op til to ansatte og en for dem, der har flere på lønningslisten. De slipper med henholdsvis 2500 kroner og 5000 kroner om året.

Men oven i det skal altså lægges et årligt beløb til driften af julebelysningen på 1500 eller 2500 kroner afhængig af virksomhedens størrelse. Handelsstandsforeningens formand håber og tror på, at der er opbakning til forslaget - også fra de butiksdrivende, der ikke er medlem af foreningen.

Med blot 43 medlemmer tilbage i midtbyen er man afhængig af, at alle kan se en fidus i at betale til ordningen, hvis regnestykket skal op. Eller, som den dengang nyudnævnte markedschef Hans Henrik Kongsmark udtrykte det tidligere på året:

- Alle er godt klar over at krybe under radaren og ikke at bidrage er uholdbart i længden. Der er ikke noget, der er gratis. Så det er bare andre, der skal betale. Derfor handler det om at få italesat, at det er til et fælles bedste.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce