Annonce
Nyborg

Handlende advarer mod ny bymidte

Et lokalplansforslag skal bane vejen for et nyt butiksområde på op til 15.000 kvadratmeter på Lynfrosten i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen
Udsigten til boksbutikker på Lynfrosten i Nyborg bekymrer formanden for Nyborg Handelsstandsforening, Ulrik Nielsen. Han frygter, at konkurrencen fra et nyt butikscenter vil tage livet af butikkerne i Nyborgs bymidte. Erhvervschef vil holde at holde øje med butikkernes størrelse.

Nyborg: Planerne om et nyt, stort butikscenter med boksbutikker på Lynfrosten i Nyborg lurer ude i fremtiden. Og det kan få store konsekvenser for butikslivet i bymidten, mener formand for Nyborg Handelsstandsforening, Ulrik Nielsen.

- Hvis der kom boksbutikker, vi aldrig havde set før, ville det måske ikke genere butikslivet i bymidten. Men jeg frygter, at man laver endnu en bymidte ude på Lynfrosten, og det vil få konsekvenser for butikkerne herinde, siger han.

Formanden forudser, at der vil blive problemer med at få lejet samtlige 15.000 kvadratmeter ud til butikker. Og det vil medføre - frygter han - at man slækker på kravene til butikkernes størrelse.

- Hvis du eksempelvis har en parcel på 3.000 kvadratmeter, som du ikke kan leje ud, så ender den med at blive delt op i 10 enheder af 300 kvadratmeter. Og så har du de facto en ny bymidte med samme størrelse som butikker som i bymidten, siger Ulrik Nielsen.

Men bekymringen om en nedjustering i kvadratmeterkravene vil erhvervs- og udviklingschef i Nyborg Kommune Babak Djarahi gerne komme i møde.

- Det er vores opgave som myndighed at sikre, at der ikke kommer små butikker, som kan tage noget af handlen fra bymidten. Vi holder vågent øje med, at de store parceller forbliver store, siger han.

Det er også det, den nye plan for området lægger op til, tilføjer han. En forsikring, som handelsstandens formand dog ikke giver meget for.

- Når de store bokse ikke kan lejes ud, så jamrer bygherre, og så ændrer man lokalplanen. Det er jeg ikke i tvivl om, siger Ulrik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce