Annonce
Læserbrev

Handicapprisen er vigtig for Odense

Synspunkt: Den 3. december uddeler Handicaprådet i Odense traditionen tro årets handicappris. Men selv om vi har gjort det før, så bliver det i år ikke helt, som det plejer. Der er nemlig mange former for handicaps og mange måder at leve med et handicap på. Derfor har man som handicappet også brug for forskellige måder at blive set, hørt og forstået på, og derfor uddeler Handicaprådet som noget helt nyt priser i tre forskellige kategorier.

Der er Handicaprådets Initiativpris, der gives til et godt initiativ på handicapområdet. Der er Handicaprådets Uddannelses-og jobpris, der går til særlige initiativer og aktiviteter, der understøtter job og uddannelse. Der er Handicaprådets Tilgængelighedspris, der gives for at øge tilgængeligheden, så det er nemmere for borgere med et handicap at deltage i samfundslivet.

Fælles for priserne er, at de har til formål at anerkende de enkeltpersoner, virksomheder, organisationer og foreninger, der gør noget ekstra for at forbedre handicappedes livsvilkår og inklusion i Odense – men det er også priser, der skal sætte fokus på det at leve med en handicap. For selv om vi på mange måder lever i et åbent og fordomsfrit samfund, og selv om vi er kommet langt med at skabe en by, der inkluderer alle borgere, så kan vi komme endnu længere i bestræbelserne på at skabe et Odense, hvor man som borger kan leve det liv, man gerne vil – også selv om man har et handicap.

Det er også nødvendigt at sætte fokus på handicapområdet, fordi et handicap er meget mere end det fysiske handicap. Mange mennesker lever med et usynligt handicap som f.eks. en psykisk sygdom, døvhed eller andet, og for denne gruppe mennesker kan det nogle gange være endnu sværere at føle sig inkluderet, fordi det usynlige handicap kræver andre foranstaltninger og hensyn end det fysiske - og ikke mindst en anden dialog med omverdenen.

Handicapprisen anerkender de odenseanere, der allerede er med til at tage ansvar for, at Odense bliver endnu mere handicapvenlig. Den er med til at fortælle alle de gode historier om initiativer på handicapområdet, som kan lære os noget og inspirere os. Og så er den også med til at synliggøre, at det ikke er størrelsen på indsatsen, der vægter højest, men derimod betydningen. For selv en lille indsats, der kan virke ubetydelig for andre, kan have en stor betydning for livskvaliteten hos mennesker med et handicap.

Man skal derfor ikke have ændret ’hele verden’ for at kunne modtage Handicapprisen. Og vi opfordrer alle, der kender nogen, der gør en forskel for handicappede, til at nominere deres kandidat på Odense Kommunes hjemmeside inden den 11. november. Og vi opfordrer alle, der har lyst, til at komme og være med til at fejre årets prisuddeling den 3. december på Anarkist.

For overrækkelsen af Handicapprisen er en fest for alle borgere i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce