Annonce
Nyborg

Handicappris: Bo leverer livskvalitet med badevandet

Bo Nielsen fra Østfyns Handicap Idrætsforening fik mandag Åretes Handicappris for sit store frivillige arbejde. Her er han flankeret af Martin Stenmann (S) og Kenneth Muhs (V). Privatfoto.

Vinderen af Handicaprådets Handicappris 2018 er Bo Nielsen - mangeårig formand for Østfyns Handicap Idrætsforening.

Nyborg: På FN´s Internationale Handicapdag blev en nyborgenser mandag tildelt Årets Handicappris 2018 under et arrangement i Aktivitetshuset Sprotoften. Prisen gik til Bo Nielsen fra Østfyns Handicap Idrætsforening, som var den ene af to kandidater. Den anden var Nyborg GIF Håndbold.

- Bo Nielsen har hver tirsdag en gruppe glade handicappede borger i alderen 18 - 45 år, som han har haft igennem mange år. Bo Nielsen aktiverer dem gennem leg og med mange forskellige redskaber i en time om ugen i Nyborg Badeland. Han er den perfekte hjælper til disse dejlige personer, fremgår det blandt andet af indstillingen.

Annonce

Mange timer

Formand for Handicaprådet Martin Stenmann (S) lægger til, at Bo Nielsen ud over de mange timer han har lagt i Østfyns Handicap Idrætsforening plus 15 år som formand, også i en årrække har siddet i kommunens Folkeoplysningsudvalg. Her har prismodtageren repræsenteret handicaporganisationerne.

- Begge kandidater har gennem deres engagement i foreningslivet givet mennesker med funktionsnedsættelser gode oplevelser. De har begge gjort en stor indsats på området, fremhæver Martin Stenmann og tilføjer, at den internationale dag er en god dag at sætte fokus på lige muligheder - også for mennesker med handicaps.

Begge kandidater blev behørigt hylder for deres indsats. Bo Nielsen modtog foruden æren et gavekort på 2.500 kroner samt et maleri malet af den lokale kunstner, Lars Fuhr.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce