Annonce
Faaborg-Midtfyn

Handelsforening: Butikker må selv tage bestik af situationen

Vores Faaborg & Egn lader det være op til medlemmerne selv at beslutte, hvordan de vil agere i den kommende tid. Selv har Charlotte Stiller valgt at aflyse morgenmads- og frokostservering på Hortel Faaborg frem til den 30. marts. Arkivfoto: Bent Warncke
Vores Faaborg & Egn vil ikke give anvisninger til sine medlemmer omkring åbningstider i den kommende periode, lyder det fra formand Charlotte Stiller.
Annonce

Faaborg: De handlende i Faaborg må selv tage bestik af situationen og beslutte, hvordan de vil håndtere den Corona-karantæne som store dele af landet befinder sig i de næste par uger.

- Butikkerne ved bedst selv, hvordan deres situation er, så det vil vi ikke begynde at give retningslinjer om, lyder det fra formand for Vores Faaborg & Egn, Charlotte Stiller.

Selv har hun valgt frem til den 30. marts at droppe morgenmad og frokostservering på Hotel Faaborg, som hun driver.

- Det har jeg meddelt alle dem, der har bestilt overnatning i den periode, og det har ikke fået nogen til at aflyse deres reservering, siger hun.

Avisen tog torsdag eftermiddag en tur gennem gågaden for at tage temperaturen hos nogle af de øvrige handlende.

På Magasingården har Linda Stærke besluttet at holde helt lukket de næste 14 dage.

På Cafe Fruens Vilje holde Malene Philip til gengæld åbent indtil videre.

- Vi har lavet lidt mere afstand mellem bordene, og vi spritter ekstra meget af rundt omkring. Vi har også besluttet, at vi kun tage imod mobilepay og kort som betaling, så vi undgår kontanter, der kan være potentielle smittebærere, siger hun.

Faaborg Bog & Ide vil også fortsat holde åbent, og det samme er meldingen fra Kvalität.

Faaborg El-salg holder åbent, og der tages flere forholdsregler end normalt, fortæller en af indehaverne, Nicolai Jepsersen.

- Vi passer på os selv og på vores kunder. Holder mere afstand end ellers og giver ikke hånd. Men vi holder fast i de servicebesøg hos kunder, der er aftalt, fortæller han.

Lars Pedersen, der ejer herretøjsforretningen Mr. Isaksen, vil også fortsat sælge tøj til faaborgenserne.

- Vi tager de hensyn, der skal tages, men lad mig sige det på den måde: Ingen behøver at stå i kø, og der er god plads i butikken. Torsdag har været en meget stille dag, siger han.

Hanne Andersen i Westergård Blomster vil også skrue buketter sammen i den kommende tid.

- Folk skal fortsat bruge buketter til diverse mærkedage. Vores motto i den her situation er at: I ringer, vi bringer - og vores blomsterbud er ikke bange for at bevæge sig rundt i området, lyder det fra hende.

Nicolai Jespersen vil fortsat holde åbent i Faaborg El-salg.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Folk skal fortsat bruge buketter, selv om landet er i karantæne, siger Hanne Andersen fra Westergård Blomster.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce