Annonce
Nordfyn

Handelsby matcher priser på nettet: Nu går det bedre for butikkerne

Stort set alle butikker i Aars matcher priser på nettet. Dog ikke de butikker, som er med i kapitalkæder, understreger Mogens Kristensen, formand i Aars Handelsstandsforening. Foto: Privat.

Butikkerne i den nordjyske by Aars matcher priserne på internettet for at holde på kunderne. Det har fået omsætningen til at stige og samtidig forbedret bundlinjen, fortæller handelsformand.

Aars: 31. maj 2018 var en historisk dag i Aars, der ligger mellem Aalborg og Viborg.

25 forretninger valgte nemlig at gå sammen om at tilbyde de samme priser, som kunderne kan finde i en danskejet butik på nettet, fortæller Mogens Kristensen, formand for Handelsstandsforeningen i Aars.

- Vi havde en del tomme butikker for halvandet år siden, fordi Aars er hårdt ramt af at ligge mellem Randers, Aalborg og Viborg. Og så begynder vi selvfølgelig at diskutere: Hvad gør vi lige for at stoppe den tendens. Når der pludselig er fire til fem huller i bybilledet, så kommer det til at se grimt ud, og det har en dårlig virkning på de handlende. Det er bare en ond spiral at komme ind i, fortæller Mogens Kristensen.

Aars Prismatch, som den lokale handelsstandsforening døbte projektet, har allerede på fem måneder vist sig at have en effekt på butikkernes bundlinje, fortæller Mogens Kristensen.

- Det går simpelthen bedre for butikkerne. Alle har oplevet en fremgang i omsætningen og har fået en bedre bundlinje. Hvis jeg tager udgangspunkt i min egen forretning, der er en øl- og vinhandel, så har den haft en kraftig forøgelse i omsætningen.

- Men det er vigtigt at understrege, at prismatch ikke kan stå alene. Det handler også om, at forøge antallet af sjove, spændende og anderledes aktiviteter, som kan gøre det endnu mere attraktivt at komme i byen. Og så er det vigtigt at tænke skævt og ikke gøre noget som alle andre har gjort - da vi lavede udsalgsstart, holdt vi eksempelvis åbent 28 timer i træk.

- Og så er det selvfølgelig vigtigt, at kunden også får en god service - for ellers kommer kunden ikke igen, fastslår Mogens Kristensen.

Annonce

Butiksejer fik ideen

Det var Jesper Nielsen, indehaveren af Expert i Aars, der helt alene startede med at tage kampen op mod Elgiganten, Power osv ved at prismatche. Experts omsætning steg kraftigt, og selvom fortjenesten faldt, så blev bundlinjen bedre. Efterfølgende valgte 25 af butikkerne i Aars at bakke op om initiativet.

I dag har Aars to tomme butikslokaler tilbage, og så sent som 1. november åbnede en ny butik i byen.

Aars er den største by i Vesthimmerland med cirka 8300 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce