Annonce
Nordfyn

Handelsby matcher priser på nettet: Nu går det bedre for butikkerne

Stort set alle butikker i Aars matcher priser på nettet. Dog ikke de butikker, som er med i kapitalkæder, understreger Mogens Kristensen, formand i Aars Handelsstandsforening. Foto: Privat.

Butikkerne i den nordjyske by Aars matcher priserne på internettet for at holde på kunderne. Det har fået omsætningen til at stige og samtidig forbedret bundlinjen, fortæller handelsformand.

Aars: 31. maj 2018 var en historisk dag i Aars, der ligger mellem Aalborg og Viborg.

25 forretninger valgte nemlig at gå sammen om at tilbyde de samme priser, som kunderne kan finde i en danskejet butik på nettet, fortæller Mogens Kristensen, formand for Handelsstandsforeningen i Aars.

- Vi havde en del tomme butikker for halvandet år siden, fordi Aars er hårdt ramt af at ligge mellem Randers, Aalborg og Viborg. Og så begynder vi selvfølgelig at diskutere: Hvad gør vi lige for at stoppe den tendens. Når der pludselig er fire til fem huller i bybilledet, så kommer det til at se grimt ud, og det har en dårlig virkning på de handlende. Det er bare en ond spiral at komme ind i, fortæller Mogens Kristensen.

Aars Prismatch, som den lokale handelsstandsforening døbte projektet, har allerede på fem måneder vist sig at have en effekt på butikkernes bundlinje, fortæller Mogens Kristensen.

- Det går simpelthen bedre for butikkerne. Alle har oplevet en fremgang i omsætningen og har fået en bedre bundlinje. Hvis jeg tager udgangspunkt i min egen forretning, der er en øl- og vinhandel, så har den haft en kraftig forøgelse i omsætningen.

- Men det er vigtigt at understrege, at prismatch ikke kan stå alene. Det handler også om, at forøge antallet af sjove, spændende og anderledes aktiviteter, som kan gøre det endnu mere attraktivt at komme i byen. Og så er det vigtigt at tænke skævt og ikke gøre noget som alle andre har gjort - da vi lavede udsalgsstart, holdt vi eksempelvis åbent 28 timer i træk.

- Og så er det selvfølgelig vigtigt, at kunden også får en god service - for ellers kommer kunden ikke igen, fastslår Mogens Kristensen.

Annonce

Butiksejer fik ideen

Det var Jesper Nielsen, indehaveren af Expert i Aars, der helt alene startede med at tage kampen op mod Elgiganten, Power osv ved at prismatche. Experts omsætning steg kraftigt, og selvom fortjenesten faldt, så blev bundlinjen bedre. Efterfølgende valgte 25 af butikkerne i Aars at bakke op om initiativet.

I dag har Aars to tomme butikslokaler tilbage, og så sent som 1. november åbnede en ny butik i byen.

Aars er den største by i Vesthimmerland med cirka 8300 indbyggere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce