Annonce
Nordfyn

Handelsby matcher priser på nettet: Nu går det bedre for butikkerne

Stort set alle butikker i Aars matcher priser på nettet. Dog ikke de butikker, som er med i kapitalkæder, understreger Mogens Kristensen, formand i Aars Handelsstandsforening. Foto: Privat.

Butikkerne i den nordjyske by Aars matcher priserne på internettet for at holde på kunderne. Det har fået omsætningen til at stige og samtidig forbedret bundlinjen, fortæller handelsformand.

Aars: 31. maj 2018 var en historisk dag i Aars, der ligger mellem Aalborg og Viborg.

25 forretninger valgte nemlig at gå sammen om at tilbyde de samme priser, som kunderne kan finde i en danskejet butik på nettet, fortæller Mogens Kristensen, formand for Handelsstandsforeningen i Aars.

- Vi havde en del tomme butikker for halvandet år siden, fordi Aars er hårdt ramt af at ligge mellem Randers, Aalborg og Viborg. Og så begynder vi selvfølgelig at diskutere: Hvad gør vi lige for at stoppe den tendens. Når der pludselig er fire til fem huller i bybilledet, så kommer det til at se grimt ud, og det har en dårlig virkning på de handlende. Det er bare en ond spiral at komme ind i, fortæller Mogens Kristensen.

Aars Prismatch, som den lokale handelsstandsforening døbte projektet, har allerede på fem måneder vist sig at have en effekt på butikkernes bundlinje, fortæller Mogens Kristensen.

- Det går simpelthen bedre for butikkerne. Alle har oplevet en fremgang i omsætningen og har fået en bedre bundlinje. Hvis jeg tager udgangspunkt i min egen forretning, der er en øl- og vinhandel, så har den haft en kraftig forøgelse i omsætningen.

- Men det er vigtigt at understrege, at prismatch ikke kan stå alene. Det handler også om, at forøge antallet af sjove, spændende og anderledes aktiviteter, som kan gøre det endnu mere attraktivt at komme i byen. Og så er det vigtigt at tænke skævt og ikke gøre noget som alle andre har gjort - da vi lavede udsalgsstart, holdt vi eksempelvis åbent 28 timer i træk.

- Og så er det selvfølgelig vigtigt, at kunden også får en god service - for ellers kommer kunden ikke igen, fastslår Mogens Kristensen.

Annonce

Butiksejer fik ideen

Det var Jesper Nielsen, indehaveren af Expert i Aars, der helt alene startede med at tage kampen op mod Elgiganten, Power osv ved at prismatche. Experts omsætning steg kraftigt, og selvom fortjenesten faldt, så blev bundlinjen bedre. Efterfølgende valgte 25 af butikkerne i Aars at bakke op om initiativet.

I dag har Aars to tomme butikslokaler tilbage, og så sent som 1. november åbnede en ny butik i byen.

Aars er den største by i Vesthimmerland med cirka 8300 indbyggere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce