Annonce
Udland

Han vil være skjold for civile i Irak

PROTEST: Peter Kofod fra Middelfart sætter sit liv på spil, når han tager til Irak for at forhindre krig

Som den eneste dansker tager Peter Kofod på lørdag til Irak for at være menneskeligt skjold mod en krig.

Den 23-årige fynbo, der skal af sted med over hundrede andre fredsaktivister, forlader venner, familie og kæreste i Middelfart uden at vide, hvornår missionen slutter.

- De synes allesammen, det er en god ide, men samtidig vil de gerne have, jeg bliver hjemme. Sådan kan vi bare ikke tænke allesammen, siger Peter Kofod, der indrømmer, at han er spændt på, hvad de næste uger vil bringe.

- Det kan selvfølgelig blive farligt dernede, men jeg er blevet træt af at sidde i sofaen og vente på, at flere tusinde uskyldige mennesker bliver dræbt, siger han.

Peter Kofod understreger, at han ikke støtter Saddam Hussein, men han er stor modstander af krigen.

Derfor blev han straks interesseret, da han læste en artikel om fredsprojektet i den engelske avis The Guardian. En email og et opkald senere stod han som den femte på den liste, der nu rummer over hundrede fredsaktivister fra hele verden.

- Tror du selv på, I kan forhindre en krig?

- Det afhænger af, hvor mange vi bliver. Hvis vi når vores mål på et par tusinde, kan vi få stor indflydelse. Jeg tvivler på, at Bush vil angribe, hvis det går ud over 500 amerikanske aktivister, siger Peter Kofod, der håber på, at flere danskere vil følge hans eksempel, når næste store gruppe tager af sted den 15. februar.

Fredsturen til Irak ledes af Ken Nichols O'Keefe, som i 1999 gav afkald på sit amerikanske statsborgerskab på grund af USA's udenrigspolitik og startede fredsgruppen We the People.

Gruppen ventes at være fremme i Bagdad 6. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce