Annoncørbetalt indhold

Han tager tyren ved hornene

-Tag tyren ved hornene.

HTX-lærer bringer hele sit liv ind i undervisningen - som mekaniker, fritidslandmand og importør af brugte tyske biler

Hver morgen før Odense Tekniske Gymnasium kalder ham til sig, håndfodrer lærer Uffe Kjær Hansen en lille sød kvie med sødmælkserstatning, mens tyren Olsen ser vred ud på den anden side af hegnet. Det gør Olsen nu altid, men han er i virkelighed et fredeligt gemyt og ganske ufarlig.

Uffe Kjær Hansen, 62 år, har netop fejret 25 års jubilæum på skolen, men er også fritidslandmand, og stod det til hans far, lavede Uffe ikke andet. Faderen mente nemlig, at syv års skolegang måtte være rigeligt for den lille dreng.

”Så jeg stod der på møddingen med en trillebør og betragtede misundeligt mine kammerater på vej til skole”, fortæller Uffe.

Hans livsbane var imidlertid langt fra stukket ud. Uffe Kjær Hansen holdt ikke af det knokleri, som dengang kendetegnede landbruget, og synet af nedslidte, krumbøjede landmænd overbeviste den unge sydfynbo om, at han skulle videre. Lære mere.

Blev glad for skolegang

Så han blev mekaniker, tog realeksamen og senere studentereksamen og var efterhånden glad for at gå i skole, men erhvervslivet virkede også dragende. Uffe blev bilassistent på prøve ved Statens Bilinspektion på Sjælland. Det var slet ikke noget for ham.

”Kedeligt og ensformigt arbejde. Jeg skulle bede de skræmte bilejere blinke til højre, blinke til venstre, trykke på bremsen, og så bankede jeg i bunden af bilen, så der faldt lidt rust ned i hovedet på mig. Til sidst kørte jeg så en tur rundt om inspektionshallen”, fortæller Uffe Kjær Hansen i dag.

Så Uffe Kjær Hansen påbegyndte sit studium på Odense Teknikum og blev maskiningeniør, samtidig med, at han havde aftenarbejde som lastbilmekaniker hos V. Holm Jensen. Via stillingen som kvalitetschef hos OG Kverneland/Fraugde endte han i sit nuværende job som lærer for HTX-elever og de tekniske assistenter.

I dag koncentrerer han sig alene om HTX-erne og fagene teknologi, teknikfag og matematik. Og i den undervisning får eleverne gavn af alle de færdigheder og erhvervserfaringer, Uffe Kjær Hansen har skrabet sammen i sit lange liv.

Annonce

Sludder? Nej da!

”Skolen og eleverne har gavn af alle mine aktiviteter, og jeg er meget ivrig efter at få eleverne ud på virksomheder. De unge kan nemlig godt have samme holdning til HTX-lærerne som til deres forældre – at det for det meste er noget sludder, de siger. Men ude i erhvervslivet, blandt arbejdende mennesker, opdager de, at vi nok ikke er helt galt afmarcheret”, fortæller Uffe Kjær Hansen.

Også fritidslivet går efter Uffes mening hånd i hånd med skolearbejdet. I 1989 besluttede han at holde skotsk højlandskvæg på ejendommen hjemme i Langsted.

”Min far syntes, jeg var sindssyg. Prisen for en ko var dengang 22.000 kroner, og dem købte jeg 3-4 af”, fortæller Uffe.

Annonce

Pas på papirarbejdet

I dag består bestanden af tyren Olsen samt 34 andre skotske højlandsdyr. Samtidig opkøber han brugte tyske biler, som af miljøhensyn ikke længere må køre i de tyske storbyer. Han får dem omregistreret og kørt hjem til Fyn, hvor de videresælges. Forhåbentlig med fortjeneste. I øjeblikket gør han en Mazda MX5 1,8 og en Mercedes C230 sportscoupé klar til salg i sit værksted derhjemme.

Så når for eksempel hans HTX-elever under teknologilinjen stifter bekendtskab med vilkårene for fremtidige iværksættere, er Uffe i stand til at rådgive dem og påpege det enorme papirarbejde, der følger den selvstændige virksomhedsejer.

”Jeg tager hele min tilværelse med i klasselokalet. For eksempel oplever jeg stort set konstant problemer med SKAT angående afgiften på hver enkelt tyske bil. Og så er der momsindberetninger, for kommende landmænd måske en VVM-redegørelse, hvor naboen kan gøre indsigelser, og så er der hele EU-junglen. Hvis eleverne har planer om at starte egen virksomhed, skal de vide, at der følger en masse bøvl og arbejde med”, fortæller Uffe Kjær Hansen.

Annonce

Køb hjælpen udefra

Hans pointe er ikke, at de skal holde fingrene fra fadet. Tværtimod. De skal tage tyren ved hornene, men samtidig vide, hvad de går ind til, når de forlader Odense Tekniske Gymnasium som HTX-studenter.

”Der er i dag ingen nystartede virksomhedsejere, der undgår at købe ydelser udefra. Det kan være skatterevisorhjælp eller miljøkonsulenter. Det lærer jeg eleverne. Ud fra erfaringerne fra mit eget liv”.

Læs også Unge fynboer besøger verdensfirma

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.